Straat expositie molen Hattem, de uitslag

Zaterdag 28 mei 2022  tijdens  het kunstfestival Hattem  was de eerste straat expositie op de Molenbelt te zien.  Deze expositie  was ingericht met werken die gemaakt zijn na aanleiding van  de  beeldende kunstwedstrijd  met als onderwerp  de prachtige korenmolen de Fortuin.   Deze molen is een prachtig   landmark van Hattem en  spreekt bij vele bezoekers tot de verbeelding. Reden genoeg dus om  dit als onderwerp van  de straat expositie te maken.  Geweldig om te zien hoe een ieder de molen o p  zijn of haar eigen wijze  en eigen stijl  heeft weten  te vangen . Sommige werken zijn geschilderd  in de buitenlucht.  De sfeer van het weer en van de molen in het moment vast leggen. Anderen hebben de molen geobserveerd of hebben foto’s gemaakt en zijn er thuis mee aan de slag g egaan. Naast 2D werk is er ook 3D werk binnen gekomen. Een schilderwerk van de molen rondom inclusief een verbeelding van de molensteen naast de molen. 

 

De jury heeft al het werk met veel aandacht bekeken In de Jury zaten Hans de Weerd  één van de molenaars van de Fortuin, Danielle  ter Hofstede van Galerie 8 en Angela Peters van Angelart Kunst&Zo.

 

De winnaars  bij de categorie kinderen zijn Simon Portier en Gideon  Vosman , zij ontvingen mooie verf pakketten.  De Jury  werd blij van de kleuren en het oog voor detail in het werk van Simon  en de gezellige spontane molen van Gideon. 

Bij de volwassenen is de hoofdprijs gegaan naar  Cor inne  Bronsink  zij ontving een  schilders kist met  olieverf  en toebehoren Zij heeft het dimensionale kunstwerk gemaakt, waarbij  hele details van de molen niet onopgemerkt zijn gebleven. Zelfs de molen achter het raam van de molen de Fortuin is geschilderd.  De Tweede en derde plaats waren voor  Birgitta Hogendoorn en Annet van der Zwaan, zij ontvingen een  acrylverf pakket en een aquarelverf pakket.  Het werk van Birgitta is buiten ter plaatse geschilderd. Mooi om te zien hoe  de bewolkte wat grauwe dag de sfeer van het werk heeft bepaald.  Het werk van Annet is licht ,  luchtig en  vrolijk, Het werk  zou zo in een cartoon  of op een groeten uit Hattem kaart  passen.


De  prijzen zijn beschikbaar gesteld door  Royal Talens en Angelart Kunst&Zo   

 

In de toekomst  zullen de bewoners en ondernemers rond de Molenbelt en ons Plein vaker  buiten exposities gaan houden. Dus houd de sociale media in de gaten