online cursus collage met aquarelverf en mixed media

collages met aquarelverf en mixed media

Laten we samen wat maken!

17 jaar

docent 

8 jaar

beeldend kunstenaar

lessen

online en offline workshops en lessenseries

Stap voor stap leren aquarelleren met behulp van kant en klare voorbeelden, maar ook de vrijheid om je eigen creatieve keuzes te maken

Moderne aquarel technieken

Leer eigentijdse aquarel technieken en maak leuke kunstwerkjes en cadeautjes

online cursus collage met aquarelverf en mixed media

Stap voor Stap

Stap voor stap oefeningen in video's en voorbeelden
online cursus collage met aquarelverf en mixed media

Creatieve keuzes

Werken met kant en klare voorbeelden maar ook ruimte voor je eigen creatieve keuzes 

Hey hoi, Mijn naam is Angela Peters beeldend kunstenaar, illustrator en docent in de beeldende vakken.

Als kind en puber was ik veel en vaak aan het tekenen en schilderen. Daarna kwam ik op een punt in mijn leven dat ik helemaal niks meer met deze skills deed.

Je kent het vast wel gezin, kinderen, werk, huishouden, verenigingen. Kortom een druk en jachtig leven. Ik jaagde maar door.  Tuurlijk genoot ik van de kinderen en de mensen om mij heen maar ergens miste ik wat. Het roer moest om. Ik moet terug naar mezelf. Ik ben toen de opleiding beeldende kunst en vormgeving gaan doen. Deze kunstopleiding heeft mijn leven in veel opzichten veranderd. 1 element van deze opleiding springt er nog steeds uit en dat is dat ik ontspan door doen. Vooral bezig zijn met verf en papier, gedachten komen en gaan en lekker in de flow raken. Een fijne staat van zijn. Schilderen is voor mij echt een manier om mijn batterij op te laden.


Werken met collage met aquarelverf en mixed media is iets wat ik heel graag doe. Nieuwe verhalen maken met verschillende, veelal bestaande onderdelen. Vaak werk ik met een combinatie van verschillende materialen. Foto’s uit tijdschriften, aquarel proefjes, potlood, fineliner. Vaak digitaliseer ik de ontwerpen. De digitale versies zijn soms net wat anders, ik werk dan verder in de digitale versie. 

Het leuke aan het maken van deze collages is dat je bestaande beelden in een nieuwe context kunt plaatsen, zo ontstaat er weer een heel nieuw verhaal. Om mijn enthousiasme voor collage te delen heb ik een online cursus ontwikkeld. " De online cursus Collage met aquarelverf en mixed media" 


O jee wat nieuws leren?

In een drukte van alledag is het fijn om even tijd voor jezelf te maken, iets nieuws te leren, te ontspannen door doen. De drempel om te starten kan soms zo hoog zijn. Onderstaande drempels hoor ik regelmatig. Misschien komen deze drempels ook wel bij jou op:

- Ik ken de basistechnieken niet

- Ik weet niet hoe ik moet beginnen.

- Ik heb heen inspiratie.

- Ik ben bang dat het niet mooi genoeg wordt.

- Ik ben perfectionistisch maar zou graag wat losser willen werken.

- Ik weet niet welk materiaal ik moet gebruiken.

- Ik wil wel leren maar heb geen tijd.

- Ik heb veel ideeën maar weet niet hoe ik ze moet uitwerken.  


Waarom wel!

Ik geloof dat iedereen een creatieve kant heeft, deze wil ik graag met jou ontdekken. In de online cursus "Collage met aquarelverf en mixed media" leer je hoe je een uit papier gesneden collage maakt, meer over aquarel wassingen en welke proefjes je kunt gebruiken voor je collages. Ik zal mijn proces delen, van schets tot de uiteindelijke collages. 

 • Je leert in verschillende thema's de basis technieken.
 • Met kant en klare voorbeelden, maar ook met de vrijheid om je eigen creatieve keuzes te maken.
 • Deze technieken kan je toepassen in kleine kunstwerkjes. (cadeautjes voor jezelf en anderen :)
 • We leren je hoe je de technieken op een spontane manier kan inzetten.
 • Als je nog geen materialen hebt kun je bij ons een starters set aanschaffen. Daarnaast vertel ik ook over verschillende materialen.
 • Eigentijdse technieken.
 • Lekker creatief bezig zijn op jouw tijd en jouw plaats.


collage met aquarelverf en mixed media online cursus
voorbeelden uit de cursus

De cursus "Collage met aquarelverf en mixed media"

Tijdens de cursus "Collage met aquarelverf en mixed media" leer je hoe je een uit papier gesneden collage maakt, meer over aquarel wassingen en welke proefjes je kunt gebruiken voor je collages. Ik zal mijn proces delen, van schets tot de uiteindelijke collages.  De cursus bestaat uit 21 filmpjes en 19 collage projecten met kant en klare ontwerp voorbeelden, maar ook de mogelijkheid om je eigen ontwerpen te maken. 

 

Wat ga je creëren?


Maak prachtige collages met aquarelverf en mixed media en experimenteer met verschillende gereedschappen om je collages uit te knippen of uit te snijden. Bij elke les zit ook een ontwerp voorbeeld, deze kun je overtrekken of na tekenen. Natuurlijk kun je ook je eigen ontwerpen maken.

 


bloemen collage online lessen
voorbeelden uit de cursus

Voor wie is deze cursus?

 

Deze cursus is geschikt voor iedereen! Of je nu nog niet veel aan kunst hebt gedaan en een complete beginner bent of gewoon op zoek bent naar een nieuwe manier om beeld te creëren.

 

Als je plezier wilt hebben, experimenteel wilt zijn en aquarel, het maken van wassingen en papiercollage wilt verkennen, dan is deze cursus iets voor jou!

 

Het is leuk als je je werk deelt in de community, zowel tijdens het proces als de eindresultaten! Hier kun je ook je vragen stellen, stel deze dan ook gerust. Heel veel plezier met deze cursus en ik ben heel benieuwd wat je maakt. 

 

Als je een project voltooid hebt kun je er van alles mee doen. Ik heb een deel van mijn ontwerpen bijvoorbeeld gedigitaliseerd en verder ontwikkeld en daarna als wenskaarten laten afdrukken. Ook kun je er stickers oid van laten maken. Natuurlijk kun je jouw originele ontwerp ook inlijsten als kunstwerk.

Hopelijk voel je je geïnspireerd en enthousiast, dus pak je spullen.

Laten we aan de slag gaan!

 


Jaaa ik wil graag deze cursus volgen 

Lees de ervaringen van je mede-cursisten:

Een hele leuke opstap om creatief bezig te gaan. Duidelijke uitleg met voorbeelden. Gaandeweg de cursus krijg je meer  uitdagingen en  door het enthousiasme van Angela is het toegankelijk voor iedereen.  Mooie en duidelijke cursus!

aquarelverf voor beginners
Marga

Niet alleen kun je bij Angelart Kunst en Zo terecht voor mooie kunst aan de muur, of voor op je tafel, maar sinds kort kun je ook online bij Angela terecht. Ik heb de aquarelcursus bij Angela gevolgd, gewoon vanaf mijn eigen keukentafel en ik heb mijn vaardigheden op dit gebied stap voor stap en les voor les zien groeien. Ontzettend leuk om te doen en om jezelf een kunstenaar te wanen :-)

leren aquarelleren

Lyneke

Een leuke en duidelijke cursus! Je wil meteen beginnen met de lessen. 

online aquarel cursus

Natasja

Het cursus en workshop abonnement. 

In alle hectiek die het dagelijks leven met je meebrengt is het belangrijk om ook een moment voor jezelf te pakken. Een moment waarin je lekker ontspannen bezig kunt zijn.

In de complete  cursus leren aquarelleren en de workshops leer je stap voor stap figuratieve en abstracte technieken waarmee je de basis legt voor je eigen creatieve handschrift. Nadat we verschillende technieken en elementen hebben geoefend gaan we verder met de eind projecten. 

De complete cursus bestaat uit +40 video's,  3 e-books, waarin de technieken beschreven worden en te downloaden ontwerp voorbeelden.
Daarnaast krijg je toegang tot de workshop luchten en silhouetten en diverse andere workshops. minimaal 4 keer per jaar worden er workshops toegevoegd.

online aquarel les

In 3 stappen naar je aquarel lessen:

1. Pakket

Kies het pakket dat past bij je budget

2. betaling

Ga naar de betaalpagina betaal 100% veilig 

3. Schilderen!

Krijg vervolgens direct toegang tot de aquarel lessen!

Kies hier je pakket:

aquarel cursus  + toegang tot workshops 

34,95
3 maanden 
 • Stap voor stap leren aquarelleren, de complete cursus 


 • Met behulp van kant en klare voorbeelden, maar ook de vrijheid om je eigen creatieve keuzes te maken


 • 3 maanden toegang


 • Minimaal 4x per jaar nieuwe workshops in de leeromgeving

+ collage cursus, lucht en silhouetten, insecten en nog veel meer 


Optioneel: bestel de aquarel starters kit

Meest verkocht

aquarel cursus + toegang tot workshops 

69,95
12 maanden 
 • Stap voor stap leren aquarelleren, de complete cursus


 • Met behulp van kant en klare voorbeelden, maar ook de vrijheid om je eigen creatieve keuzes te maken


 • 12 maanden toegang


 • Minimaal 4x per jaar nieuwe workshops in de leeromgeving

+  collage cursus, lucht en silhouetten, insecten en nog veel meer  

 • 14 dagen gratis proefperiode.


Optioneel: bestel de aquarel starters kit

De cursus "Collage met aquarelverf en mixed media"

30,00

onbeperkt 
 • Stap voor stap leren Collage met aquarelverf en mixed media


 • Met behulp van kant en klare voorbeelden, maar ook de vrijheid om je eigen creatieve keuzes te maken
 • 21 video’s 


 • 19 eindwerken


 • Onbeperkt toegangOptioneel: bestel de aquarel starters kit

Op je bestelling zit een 14-daagse
100% Niet Goed, Geld Terug Garantie

hoe gebruik ik aquarelverf

Twijfel je nog?

Je kunt natuurlijk ook starten met ons gratis e-book. De technieken uit dit e-book zijn niet moeilijk, je hoeft er niet lang bij na te denken en zijn toch een mooie basis voor de leukste aquarel schilderingen.  Je leert o.a 

 • kleuren mengen
 • kleurgradaties maken
 • gewassen tonen maken
 • texturen maken

Ook laat ik zien hoe ik in mijn eigen werk combinaties van de technieken toepas. Vul je naam en mailadres in en ontvang het  gratis e-book binnen een paar minuten in je mailbox. 

online cursus collage
€ 30,-

Ja, start vandaag nog met de cursus "Collage met aquarelverf en mixed media"

Tijdens de cursus "Collage met aquarelverf en mixed media" leer je hoe je een uit papier gesneden collage maakt, meer over aquarel wassingen en welke proefjes je kunt gebruiken voor je collages. Ik zal mijn proces delen, van schets tot de uiteindelijke collages.  De cursus bestaat uit 21 filmpjes en 19 collage projecten met kant en klare ontwerp voorbeelden, maar ook de mogelijkheid om je eigen ontwerpen te maken. 


Bevallen de lessen niet? Meld het binnen 14 dagen na betaling. Dan krijg je zonder problemen je geld terug.