Krimpie Dinkie Krimpkunst, wat kan je met de krimpkunst pakketten?
16 november 2021 

Krimpie Dinkie Krimpkunst, wat kan je met de krimpkunst pakketten?

Krimpie Dinkie Krimpkunst met Markers. Met het DIY Krimp Kunst pakket van Natuurlijk Angelart maak je je eigen krimpfiguurtjes met krimpfolie.

Teken en kleur je ontwerp op het Krimpie Dinkie krimpfolie. Leg vervolgens het krimpfolie ontwerp in een voorverwarmde oven op 150 graden. Je ontwerp wordt dan 3 keer kleiner en 9 keer dikker. Het gekrompen figuurtje kan je gebruiken om aan een ketting of sleutelhanger te hangen. Je kan er ook broches, labels, of nog zoveel meer van maken.

Krimpie Dinkie
Hoe maak je die Krimpie Dinkie Krimpkunst figuren?

  • Stap 1. Verwijder de eventuele beschermfolie van de krimp vellen.
  • Stap 2. Leg een ontwerp uit het pakket of een eigen ontwerp of tekening onder
    het krimpfolie zodat je deze kunt overtrekken.
  • Stap 3. Kleur je ontwerp in. Dit werkt het beste met permanent markers of acrylstiften
  • Stap 4. Als je helemaal tevreden bent met je ontwerp knip je het figuurtje uit met een schaar. Voor lastige hoekjes kan eventueel een hobbymesje of punt-schaartje gebruiken.
  • Stap 5. Wil je een hanger maken van je ontwerp? Maak dan met een perforator een gaatje. Het gaatje krimpt mee en heeft dan een mooie maat om een oogje o.i.d aan te zetten.
  • Stap 6. Verwarm de oven voor op 150 graden. Leg je ontwerp op een plaat met bakpapier en plaats hem in de oven. Een oven van 150 graden is best warm dus vraag een volwassene om je te helpen.

Als je ontwerp in de oven ligt gaat het opkrullen en krimpen. Als je ontwerp vervolgens weer plat gaat liggen laat je hem nog ongeveer 10 seconden liggen en dan haal je hem weer uit de oven. Laat je ontwerp afkoelen tussen de twee houtjes, je ontwerp wordt dan perfect plat. Laat de krimpfolie niet langer dan 2 minuten in de oven.

Krimpie Dinkie Krimpkunst

Veel gestelde vragen over de Krimpie Dinkie Krimpkunst:

– De krimpfolie plakt aan elkaar! Hoe kan dat en wat kan ik eraan doen?
– Als de temperatuur in de oven wat te hoog is kan je ontwerp tijdens het
omkrullen aan elkaar blijven plakken. Zolang de krimpfolie nog warm is en in de oven ligt kan je het ontwerp losmaken met een mesje of draai hem om en druk hem weer plat. Kijk uit de oven is warm.
– De krimpfolie krult niet op, hoe kan dat?
In dit geval is de temperatuur in de oven wat te laag.
– Kan het krimpfolie een tweede keer verwarmd worden?
krimpfolie figuren kunnen na afkoelen niet meer worden opgewarmd.
– Waar koop ik het Diy Krimp Kunst pakket, losse krimpfolie of accessoires?
In de galerie winkel Angelart Kunst&Zo, Achterstraat 50 te Hattem of bij Studio Angelart 

Over de schrijver
Na 17 jaar als docent werkzaam geweest te zijn in het voortgezet speciaal onderwijs, was het voor Angela tijd om haar droom te volgen en startte ze de Galerie winkel Angelart Kunst & Zo en Studio Angelart. Hier kan Angela haar liefde voor kunst en onderwijs prachtig met elkaar combineren. Zelfstandig kunstenaar was Angela toen al jaren, waarbij de focus ligt op de mens, de natuur en het ambacht. Angela is een maker: je kunt haar elke dag bezig zien met iets te maken, waarbij ze geniet van de kleine dingen in de natuur. Hierbij kijkt ze voorbij de oppervlakkige delen en zoomt ze in op de details. Als je Angela blij wilt maken, dan geef je haar de kans om zich te verbinden: te verbinden met de lichtjes in de ogen van de klanten, de bezoekers en de deelnemers. Vertel haar, maar beter nog, laat haar zien wat je daadwerkelijk drijft. Dat verbinden zie je ook terug in Angela haar thuissituatie: samen met haar twee kinderen, haar partner en de kinderen van haar partner vormt ze een prachtig mozaïek gezin.
Reactie plaatsen