Handig en leuk: zo plan je met een glimlach je dag!
13 december 2023 
in Nieuws

Handig en leuk: zo plan je met een glimlach je dag!

Als het gaat om het plannen van je dag, kan het soms een beetje overweldigend voelen. Maar wat als ik je vertel dat het ook leuk en handig kan zijn? Met de juiste tools en tips kun je je dag plannen met een glimlach op je gezicht! In dit artikel ontdek je hoe je jouw dag effectief kunt organiseren en tegelijkertijd kunt genieten van het proces.

Of je nu een drukke professional bent, een moeder of een student die haar tijd wil optimaliseren, of gewoon iemand die meer structuur in zijn dagelijks leven wil, deze handige en leuke tips zullen je helpen om je doelen te bereiken en je productiviteit te verhogen.

Van het gebruik van een digitale planner tot het creëren van een routine die bij jou past, we zullen je laten zien hoe je jouw dag slim kunt indelen en tegelijkertijd plezier kunt hebben. Dus waar wacht je nog op? Lees verder en ontdek hoe je jouw dag kunt plannen met een glimlach op je gezicht!

Het belang van het plannen van je dag

Plannen met een positieve mindset heeft tal van voordelen. Ten eerste helpt het je om stress te verminderen en je mentale welzijn te verbeteren. Wanneer je je dag begint met een positieve houding, ben je beter in staat om met stressvolle situaties om te gaan en jezelf te motiveren. Dit kan leiden tot een hoger niveau van productiviteit en voldoening.

Een positieve mindset helpt je ook om je focus te behouden en je doelen helder voor ogen te houden. Het zorgt ervoor dat je gemotiveerd blijft, zelfs als je met tegenslagen wordt geconfronteerd. Je zult merken dat je meer veerkracht hebt en beter in staat bent om obstakels te overwinnen.

Bovendien heeft plannen met een positieve mindset een positieve impact op je relaties en interacties met anderen. Wanneer je positief bent, straal je dat uit naar anderen en creëer je een positieve sfeer om je heen. Dit kan leiden tot betere samenwerking, communicatie en algemeen welbevinden.

Dus hoe kun je je dag beginnen met een glimlach? Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen.

Voordelen van plannen met een positieve mindset

Een positieve start van de dag kan een groot verschil maken in hoe je je voelt en je dag verloopt. Hier zijn enkele tips om je dag met een glimlach te beginnen:

1. Sta vroeg op: Door vroeg op te staan, geef je jezelf de tijd om rustig wakker te worden en je voor te bereiden op de dag. Je kunt genieten van een rustig moment voor jezelf, waarin je kunt mediteren, een boek kunt lezen of gewoon kunt genieten van een kopje koffie of thee.

2. Beweeg je lichaam: Een ochtendroutine met lichaamsbeweging kan je energieniveau verhogen en je humeur verbeteren. Of het nu gaat om een korte wandeling, een yogasessie of een intensieve training, beweging stimuleert de aanmaak van endorfines, ook wel bekend als de 'gelukshormonen'.

3. Creëer een positieve omgeving: Zorg ervoor dat je omringd bent door dingen die je blij maken. Dit kan betekenen dat je je favoriete muziek opzet, een inspirerende quote op je spiegel plakt of een aangename geur in huis verspreidt. Een positieve omgeving kan je stemming verbeteren en je helpen om met een glimlach aan je dag te beginnen.

digitale dagplanner

Tips om je dag met een glimlach te beginnen

Nu je je dag met een glimlach bent begonnen, is het tijd om een dagelijkse planning te maken die je vreugde brengt. Een effectieve planning helpt je om je tijd goed te benutten en je taken op een georganiseerde manier af te handelen. Maar wie zegt dat plannen saai moet zijn? Met de juiste aanpak kun je plezier en voldoening halen uit het planningsproces.

Hier zijn enkele tips om een dagelijkse planning te maken die vreugde brengt:

1. Maak gebruik van kleur: Gebruik kleurrijke pennen, markers of stickers om je planning op te fleuren. Kleuren kunnen je stemming beïnvloeden en een gevoel van vreugde en creativiteit toevoegen aan je planning.

2. Voeg leuke activiteiten toe: Plan niet alleen je werk- of studietaken, maar ook activiteiten waar je van geniet. Dit kunnen hobby's zijn, tijd doorbrengen met vrienden of familie, of gewoon tijd vrijmaken voor ontspanning en zelfzorg. Door leuke activiteiten in je planning op te nemen, creëer je iets om naar uit te kijken en motiveer je jezelf om je taken af te ronden.

3. Wees flexibel: Het leven is onvoorspelbaar en soms loopt alles anders dan gepland. Wees bereid om je planning aan te passen en flexibel te zijn. Dit betekent niet dat je je taken volledig moet laten varen, maar dat je openstaat voor verandering en bereid bent om je aan te passen aan nieuwe omstandigheden.

Door een dagelijkse planning te maken die vreugde brengt, kun je jezelf motiveren en je dagelijkse taken met enthousiasme benaderen. Maar hoe blijf je gedurende de dag gemotiveerd en productief? Laten we eens kijken naar enkele strategieën.

Een dagplanning maken die vreugde brengt

Het behouden van motivatie en productiviteit gedurende de dag kan een uitdaging zijn, vooral wanneer de vermoeidheid toeslaat of wanneer je met moeilijke taken wordt geconfronteerd. Maar met de juiste strategieën kun je je energieniveau hoog houden en je focus scherp.

Hier zijn enkele tips om gemotiveerd en productief te blijven gedurende de dag:

1. Werk in pomodoro-sessies: De pomodoro-techniek is een populaire techniek waarbij je werkt in blokken van 25 minuten, gevolgd door een korte pauze van 5 minuten. Deze korte, gerichte werksessies helpen je om gefocust te blijven en je energieniveau hoog te houden. Na een paar pomodoro-sessies kun je een langere pauze van 15-30 minuten nemen om jezelf op te laden.

2. Stel realistische doelen: Het stellen van realistische doelen helpt je om gefocust te blijven en je energie te richten op de taken die echt belangrijk zijn. Door kleine, haalbare doelen te stellen, kun je jezelf regelmatig belonen en je motivatie hoog houden.

3. Breek grote taken op: Grote taken kunnen overweldigend lijken, waardoor je motivatie en productiviteit kunnen afnemen. Door grote taken op te breken in kleinere, behapbare stukjes, wordt het gemakkelijker om aan de slag te gaan en je voortgang te zien. Dit kan je motiveren om door te gaan en je doelen te bereiken.

4. Zorg voor voldoende rust en pauzes: Het is belangrijk om voldoende rust en pauzes in te plannen gedurende de dag. Dit helpt je om je energieniveau te behouden en voorkomt dat je overbelast raakt. Neem regelmatig korte pauzes om even te ontspannen, te stretchen of een korte wandeling te maken. Dit kan je helpen om je geest te verfrissen en je productiviteit te verhogen.

Door deze strategieën toe te passen, kun je jezelf motiveren en productief blijven gedurende de dag. Maar hoe kun je technologie gebruiken om je planning te verbeteren en je doelen te bereiken?

Leuke activiteiten in je dag opnemen

Technologie biedt tal van mogelijkheden om je planning te verbeteren en je productiviteit te verhogen. Hier zijn enkele manieren waarop je technologie kunt gebruiken om je planning te optimaliseren:

1. Gebruik een digitale planner: Zoals de planners van Plannen met een glimlach, deze digitale planners maken het gemakkelijk om je planning te organiseren en bij te houden. Je kunt je taken en afspraken typen op digital schrijven en je planning gemakkelijk aanpassen wanneer dat nodig is. Daarnaast kun je ook gebruik maken van handige functies zoals notities, checklists en habit trackers en plaknotities met opdrachten om je geest te verfrissen.

2. Automatiseer herhaalde taken: Herhaalde taken kunnen veel tijd en energie in beslag nemen. Door bepaalde taken te automatiseren, kun je tijd besparen en je concentreren op taken die meer aandacht vereisen. Denk bijvoorbeeld aan het automatisch versturen van herinneringen, het inplannen van regelmatige vergaderingen of het gebruik van sjablonen voor routinetaken.

3. Volg dè online cursus 'Eerste Hulp Bij Plannen'

Deze cursus bestaat uit 13 lessen. Deze cursus kun is volledig online en je hebt hierbij zelf invloed hoe je deze volgt: ga je  alles in één keer volgen of spreid je het uit over een aantal weken? Je hebt hierbij de volledige vrijheid om hier zelf keuzes in te maken.

Zoek stap voor stap uit wat maakt dat je aan het einde van de dag druk bent geweest met van alles, maar precies niets van je eigen lijstje hebt kunnen doen. Na deze cursus begrijp je wat maakt dat je niet je eigen doelen kunt behalen. Als je deze cursus hebt gevolgd, zul je merken dat je aan het begin van je dag tegen jezelf zegt: 'eet eerst je andijvie' en vervolgens als een malle al je andere doelen haalt.

Na deze cursus sta je meer ontspannen in het leven, is je leven meer in balans, heb je meer plezier tijdens het behalen van je doelen en heb je geleerd om af en toe eens letterlijk los te laten: toedeloe!

Hoe gemotiveerd en productief te blijven gedurende de dag

Positieve affirmaties en dankbaarheid zijn krachtige hulpmiddelen die je kunnen helpen om je mindset te versterken en je motivatie te vergroten. Door positieve gedachten en dankbaarheid te cultiveren, kun je jezelf motiveren en een positieve houding aannemen ten opzichte van je planning en doelen.

Hier zijn enkele manieren waarop je positieve affirmaties en dankbaarheid kunt integreren in je planning:

1. Schrijf dagelijkse affirmaties op: Neem elke ochtend de tijd om positieve affirmaties op te schrijven. Dit kunnen zinnen zijn zoals "Ik ben capabel en succesvol", "Ik ben dankbaar voor de kansen die vandaag op mijn pad komen" of "Ik heb de kracht om mijn doelen te bereiken". Door deze affirmaties regelmatig te herhalen, kun je jezelf motiveren en je zelfvertrouwen vergroten.

2. Houd een dankbaarheidsdagboek bij: Neem elke dag de tijd om op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Dit kunnen kleine dingen zijn, zoals een lekker kopje koffie in de ochtend, een glimlach van een collega of een mooie zonsopgang. Door je te richten op de positieve aspecten van je dag, kun je je dankbaarheid vergroten en je mindset verschuiven naar een positieve en optimistische houding.

Het integreren van positieve affirmaties en dankbaarheid in je planning kan je helpen om met een positieve mindset aan je dag te beginnen en je motivatie hoog te houden. Maar plannen gaat niet alleen over werk en productiviteit. Het is ook belangrijk om tijd vrij te maken voor zelfzorg en ontspanning.

Conclusie: Omarm elke dag met een glimlach en een plan

Kun je hier wat hulp bij gebruiken? Ik Heb samen met Lyneke digitale planners en verschillende cursussen ontwikkeld, deze helpen om je doelen te bereiken terwijl je je innerlijke rust bewaard en geven je ook tijd om nu toch echt eens te leren aquarelleren of andere creatieve doelen..

Neem even een kijkje op de website van Plannen met een glimlach


plan je dag

Over de schrijver
Na 17 jaar als docent werkzaam geweest te zijn in het voortgezet speciaal onderwijs, was het voor Angela tijd om haar droom te volgen en startte ze de Galerie winkel Angelart Kunst & Zo en Studio Angelart. Hier kan Angela haar liefde voor kunst en onderwijs prachtig met elkaar combineren. Zelfstandig kunstenaar was Angela toen al jaren, waarbij de focus ligt op de mens, de natuur en het ambacht. Angela is een maker: je kunt haar elke dag bezig zien met iets te maken, waarbij ze geniet van de kleine dingen in de natuur. Hierbij kijkt ze voorbij de oppervlakkige delen en zoomt ze in op de details. Als je Angela blij wilt maken, dan geef je haar de kans om zich te verbinden: te verbinden met de lichtjes in de ogen van de klanten, de bezoekers en de deelnemers. Vertel haar, maar beter nog, laat haar zien wat je daadwerkelijk drijft. Dat verbinden zie je ook terug in Angela haar thuissituatie: samen met haar twee kinderen, haar partner en de kinderen van haar partner vormt ze een prachtig mozaïek gezin.
Reactie plaatsen