Uitslag 10 x 10 Wedstrijd Kunstfestival Hattem 2024
31 mei 2024 
in Nieuws

Uitslag 10 x 10 Wedstrijd Kunstfestival Hattem 2024

HATTEM- Afgelopen vrijdag vond de prijsuitreiking plaats van de 10x10 wedstrijd Kunstfestival Hattem. De wedstrijd, vond dit jaar voor het eerst plaats bij Angelart Kunst&Zo aan de Achterstraat.

Deelnemers vanaf 16 jaar konden in de weken voorafgaand aan het festival een gratis bordje ophalen bij Angelart Kunst&Zo en kinderen konden een bordje schilderen tijdens het Kunstfestival. Hier hebben 124 kinderen aan meegedaan. Alle technieken waren toegestaan, zolang het formaat het zelfde bleef. De eindwerken die ingeleverd zijn waren dan ook heel divers.

Een publieksjury heeft de bordjes van de volwassenen tijdens het kunstfestival beoordeeld en de bordjes van de kinderen zijn in de week na het kunstfestival beoordeeld. Omdat de uitslag van de eerste en tweede prijs zo dicht bij elkaar zat zijn er twee eerste prijzen uitgereikt. Dat maakt dat er bij de volwassenen 4 winnaars zijn. De eerste prijzen, een complete van Gogh olieverf kist is gegaan naar Jan Scheffer en Bianca Kok. De tweede prijs, een Amsterdam Acryl set is gegaan naar D. Leseman en de derde prijs, een Van Gogh aquarel set naar A Haas. Voor de kinderen zijn 7 prijzen uitgereikt in verschillende leeftijdscategorieën. De prijzen zijn beschikbaar gesteld door Royal Talens en door Angelart Kunst&Zo.

De uitslag van de 10x 10 wedstrijd is ook in de Hattemer te lezen

10 x 10 uitslag kinderen jeugd

Uitslag 10 x 10 volwassenen Kunstfestival Hattem

Over de schrijver
Na 17 jaar als docent werkzaam geweest te zijn in het voortgezet speciaal onderwijs, was het voor Angela tijd om haar droom te volgen en startte ze de Galerie winkel Angelart Kunst & Zo en Studio Angelart. Hier kan Angela haar liefde voor kunst en onderwijs prachtig met elkaar combineren. Zelfstandig kunstenaar was Angela toen al jaren, waarbij de focus ligt op de mens, de natuur en het ambacht. Angela is een maker: je kunt haar elke dag bezig zien met iets te maken, waarbij ze geniet van de kleine dingen in de natuur. Hierbij kijkt ze voorbij de oppervlakkige delen en zoomt ze in op de details. Als je Angela blij wilt maken, dan geef je haar de kans om zich te verbinden: te verbinden met de lichtjes in de ogen van de klanten, de bezoekers en de deelnemers. Vertel haar, maar beter nog, laat haar zien wat je daadwerkelijk drijft. Dat verbinden zie je ook terug in Angela haar thuissituatie: samen met haar twee kinderen, haar partner en de kinderen van haar partner vormt ze een prachtig mozaïek gezin.
Reactie plaatsen