Aquarelverf palet zelf je eigen kleuren palet samenstellen
14 november 2021 

Aquarelverf palet zelf je eigen kleuren palet samenstellen

Werken met een eigen gekozen Aquarelverf palet


Hoewel er veel mooie aquarelpaletten op de markt te koop zijn, werk ik graag met mijn eigen gekozen aquarelverf palet. Het maken van een eigen aquarelverf palet betekend dat je al jouw favoriete kleuren op één plek krijgt. Het is heel eenvoudig om je eigen aquarelverf palet te maken.

Aquarelverf palet Daniel Smith

Napjes set Daniel Smith, stel hiermee deels je eigen palet samen

Zoek eerst een blik  dat genoeg ruimte heeft voor het aantal kleuren dat je wilt. Ik vind het zelf fijn om te kiezen voor een groot blik met groei ruimte, ook al gebruik ik nog niet alle ruime, de optie is er wel. Mijn aquarelblik is van Rembrandt en heeft vooral napjes gevuld met Daniel Smith verfen en heeft ruimte voor 48 halve napjes. Daniel Smith heeft ook napjes sets in de collectie, waarbij de helft van de napjes (12 of 24) al gevuld zijn en de andere helft na eigen inzicht gevuld kunnen worden.

Ik koop als refil graag de verf in tube, deze zijn prijstechnisch wat voordeliger en werkt prima.

Nadat ik mijn verschillende aquarellen in de tubes heb gekocht, knijp ik de aquarel in de pan en label ik de pan met een nummer met een permanent marker. Dit nummer komt dan overeen met het nummer op de staal en het lijstje met kleurnamen

Op deze manier heb je op de kleurenstaal alle ruimte voor kleur en heb je niet de ruis van lange kleurnamen. De kleur nummers met namen staan op een apart stuk papier. Zo blijft het gescheiden van de staal en van de aquarelset en pak je hem er alleen bij als je nieuwe kleuren bij moet kopen.

Aquarelverf-alert samenstellen

Mijn favoriete aquarelverf is de verf van Daniel Smith. Dit merk van kunstenaarskwaliteit heeft 261 kleuren, waarvan veel kleur iets extra’s hebben. Zo bestaan er kleuren met een zeer hoge transparantie, zijn er kleuren die zorgen voor een metallic achtige optische reflectie en zijn er kleuren die gemaakt zijn uit natuursteen en zorgen voor een granulatie effect. Dit is korrelt effect. De kleuren van Daniel Smith zijn 100 jaar lichtecht. De aquarelverf van Daniel Smith is ook bij Angelart te koop https://angelartkunstenzo.nl/product-categorie/verf/aquarelverf/aquarelverf-daniel-smith/

Zelf aan de slag met aquarelverf? Zie ook Aquarelverf voor beginners

Vriendelijke groet, Angela

Facebook https://www.facebook.com/angelartpete…

Instagram https://www.instagram.com/angelart_ku…

Pintrest https://nl.pinterest.com/angelartbeel…

YouTube https://www.youtube.com/channel/UC8OQ…

Angelart bezoeken? Dat kan bij Angelart Kunst&Zo Achterstraat 50 8051 GC Hattem

Gegevens achter laten? Vul het contactformulier in https://studioangelart.nl/contact/​​

Over de schrijver
Na 17 jaar als docent werkzaam geweest te zijn in het voortgezet speciaal onderwijs, was het voor Angela tijd om haar droom te volgen en startte ze de Galerie winkel Angelart Kunst & Zo en Studio Angelart. Hier kan Angela haar liefde voor kunst en onderwijs prachtig met elkaar combineren. Zelfstandig kunstenaar was Angela toen al jaren, waarbij de focus ligt op de mens, de natuur en het ambacht. Angela is een maker: je kunt haar elke dag bezig zien met iets te maken, waarbij ze geniet van de kleine dingen in de natuur. Hierbij kijkt ze voorbij de oppervlakkige delen en zoomt ze in op de details. Als je Angela blij wilt maken, dan geef je haar de kans om zich te verbinden: te verbinden met de lichtjes in de ogen van de klanten, de bezoekers en de deelnemers. Vertel haar, maar beter nog, laat haar zien wat je daadwerkelijk drijft. Dat verbinden zie je ook terug in Angela haar thuissituatie: samen met haar twee kinderen, haar partner en de kinderen van haar partner vormt ze een prachtig mozaïek gezin.
Reactie plaatsen