Angela Peters van Studio Angelart -Beeldend kunstenaar

Angela Peters van Studio Angelart -Beeldend kunstenaar

Over Angela Peters

Mijn naam is Angela Peters ik ben 40 jaar en ik ben beeldend kunstenaar, illustrator, eigenaar van Angelart Kunst&Zo en Docent in de Beeldende- en Kunstvakken. Een bezige bij dus. Ik woon Hattem met mijn vriend en twee super leuke kinderen ( ze zijn alweer 15 en 18 dus super leuk grote kinderen dus 🙂

Aquarelverf voor beginners

We hebben 2 katten Igor en Coco (naar Igor Stravinsky en Coco Chanel)

Vanaf 2005 ben ik docent in de beeldende vakken in het speciaal onderwijs. O.a tekenen, schilderen, fotografie en digitale media. 

Voorliefde voor schilderen

Ik heb een grote voorliefde voor schilderen. Bij het schilderen ben ik vooral bezig met de mens en vormen, structuren en kleuren uit de natuur. (Bos)dieren, vogels en flora. Ik vindt het geweldig om te zien wat de natuur ons te bieden heeft. 

Als ik aan het schilderen ben is er geen tijd. Ik ga zo op in mijn werk dat de tijd voorbij vliegt. Het zorgt voor een fijne flow, een geweldige staat van zijn. Het fijne gevoel dat ik ervaar bij het schilderen of bij het kunstzinnig bezig zijn wil ik graag over brengen op anderen. Creativiteit aanwakkeren, passies ontdekken,trots zijn op wat je doet, tijd voor jezelf, even ontspannen, dat is wat ik mensen mee wil geven. 

Vorig jaar op 14 februari opende wij de deuren van Angelart Kunst&Zo. We zaten vol ideeën. Bijzondere beeldende kunst, -(handgemaakte) producten, creatieve kunstzinnige workshops en lessen, lezingen en kleinschalige huiskamer concerten was waar wij voor gingen. Het doel beeldende kunst van regionale makers en bijzondere producten is gelukt. De rest nog niet, COVID-19 gooide net als bij velen roet in het eten. 

Dit betekend niet dat we rustig hebben afgewacht. Omdat er veel mensen zijn die toch wel lekker bezig willen zijn en nieuwe hobby’s en oude geliefde bezigheden willen (her) ontdekken heb ik thuisworkshops ontwikkeld. Momenteel stempel thuisworkshops, een aquarel thuisworkshop en krimp kunst thuisworkshops. Deze workshops zijn al door heel veel mensen ontdekt. Geweldig als mensen een foto delen met hun gemaakte creaties. Daar wordt ik blij van. Ik hou van lichtjes in de ogen van deelnemers. Als het niet live kan dan maar online. 

Link naar de thuisworkshops

Online aquarel lessen door Angela Peters

Nu ben ik toffe online aquarel lessen aan het ontwikkelen.  Kijk hier voor meer informatie over de lessen >>>> mijn e-book 10 aquarel technieken is gratis te downloaden.  Ze staan op de website Er is ook een boekje met 10 stempeltechnieken. De online lessenserie hierbij zit al wel in mijn hoofd maar deze ben ik nog niet aan het maken. Alles op z’n tijd. 

Angelart Kunst&Zo van Herman de Weerd en Angela Peters

De plek voor kunst, ambacht, creativiteit, dromen en verbinden.

angelart kunst en zo hattem Angela Peters

Angelart Kunst&Zo van Angela Peters en Herman de Weerd

Over de schrijver
Na 17 jaar als docent werkzaam geweest te zijn in het voortgezet speciaal onderwijs, was het voor Angela tijd om haar droom te volgen en startte ze de Galerie winkel Angelart Kunst & Zo en Studio Angelart. Hier kan Angela haar liefde voor kunst en onderwijs prachtig met elkaar combineren. Zelfstandig kunstenaar was Angela toen al jaren, waarbij de focus ligt op de mens, de natuur en het ambacht. Angela is een maker: je kunt haar elke dag bezig zien met iets te maken, waarbij ze geniet van de kleine dingen in de natuur. Hierbij kijkt ze voorbij de oppervlakkige delen en zoomt ze in op de details. Als je Angela blij wilt maken, dan geef je haar de kans om zich te verbinden: te verbinden met de lichtjes in de ogen van de klanten, de bezoekers en de deelnemers. Vertel haar, maar beter nog, laat haar zien wat je daadwerkelijk drijft. Dat verbinden zie je ook terug in Angela haar thuissituatie: samen met haar twee kinderen, haar partner en de kinderen van haar partner vormt ze een prachtig mozaïek gezin.
Reactie plaatsen