Motten schilderen – Aquarelverf dag 30 - waterverf voor beginners
22 februari 2021 

Motten schilderen – Aquarelverf dag 30 - waterverf voor beginners

Motten Schilderen, dag 30 van 30 dagelijkse uitdagingen in aquarelverf. In mijn eigen vrije werk maak ik graag insecten, vooral motten.

Motten hebben veel details en in het schilderen van motten kan je veel verschillende visuele effecten, kleuren en texturen toepassen. Dit maakt het schilderen van motten een zeer uitdagende taak. Eigenlijk kan je hier heel veel uitdagingen in kwijt die we de afgelopen 29 dagen hebben geleerd. We gaan de motten opbouwen aan de hand van referentie tekeningen. Dit heeft niet als doel om de motten na te schilderen maar om op ideeën te komen. Als basis materiaal gebruiken we de aquarelverf van Natuurlijk Angelart en daarnaast gebruiken we grof zeezout en acrylstiften voor de afwerking


aquarelverf uitdagingen motten in aquarelverf

Motten in aquarelverf en mixed media

Dit was alweer de laatste dag van onze 30 dagelijkse uitdaging, 30 dagen een uitdaging met aquarelverf. Deze 30 dagen gingen helemaal over aquarelverf. Met behulp van leuke, eenvoudige technieken leren we van alles over de verf, kleuren en vormen. In de laatste 3 dagen zijn we wat meer de figuratieve kant op gegaan. Hier hebben we veel van de technieken die we in de voorgaande dagen hebben geleerd toegepast. In die voorgaande dagen ging het vooral over kleur, vorm, materialen, techniek en het experiment. Proeft het naar meer? Ik heb ook een online aquarel cursus ontwikkeld. Klik hier voor meer info


Mijn naam is Angela Peters, ik woon in het Gelderse stadje Hattem. Hier is ook mijn galerie winkel Angelart Kunst&Zo gevestigd. Motten maak ik in mijn eigen werk ook regelmatig. De motten die ik maak zijn eerst met aquarelverf opgezet en daarna nabewerkt in een digitaal tekenprogramma en verkrijgbaar in A3 en A4 kunst prints en in A6 ansichtkaarten. Hier kan je terecht voor beeldende Kunst van mijzelf en van kunstenaars uit de regio. Van handgemaakte producten en bijzondere cadeautjes tot beeldende kunst. Onder het genot van een heerlijke kop koffie, thee en huisgemaakte taart kan je alles rustig aanschouwen.

Motten in aquarelverf
Wil je onze fysieke galerie winkel eens bezoeken?

Dat kan bij

Angelart Kunst&Zo

Achterstraat 50

8051 GC Hattem

Liever eerst online rondstruinen? Dat kan hier

Over de schrijver
Na 17 jaar als docent werkzaam geweest te zijn in het voortgezet speciaal onderwijs, was het voor Angela tijd om haar droom te volgen en startte ze de Galerie winkel Angelart Kunst & Zo en Studio Angelart. Hier kan Angela haar liefde voor kunst en onderwijs prachtig met elkaar combineren. Zelfstandig kunstenaar was Angela toen al jaren, waarbij de focus ligt op de mens, de natuur en het ambacht. Angela is een maker: je kunt haar elke dag bezig zien met iets te maken, waarbij ze geniet van de kleine dingen in de natuur. Hierbij kijkt ze voorbij de oppervlakkige delen en zoomt ze in op de details. Als je Angela blij wilt maken, dan geef je haar de kans om zich te verbinden: te verbinden met de lichtjes in de ogen van de klanten, de bezoekers en de deelnemers. Vertel haar, maar beter nog, laat haar zien wat je daadwerkelijk drijft. Dat verbinden zie je ook terug in Angela haar thuissituatie: samen met haar twee kinderen, haar partner en de kinderen van haar partner vormt ze een prachtig mozaïek gezin.
Reactie plaatsen