Aquarel technieken-Textuur dag 18 tm 22 waterverf voor beginners
21 februari 2021 

Aquarel technieken-Textuur dag 18 tm 22 waterverf voor beginners

Aquarel technieken – Dag 18 Vandaag gaan we oefenen met het maken van texturen.

Het toevoegen van water aan de aquarelverf die je al op het papier heb geplaatst kan voor bijzondere texturen zorgen, dit gaan we vandaag onderzoeken. Ik ga water laten vallen in verf die bijna droog is, zo kan ik een soort van sterpatronen creëren. Verder gaan we spelen met water en maken we een vloedgolf en werken we met maskeervloeistof vandaag en aankomende dagen komen verschillende aquarel technieken aanbod. We gaan lekker experimenteren.


Aquarel technieken met inkt. Dag 19

Ook vandaag gaan we bezig met texturen. Deze keer in combinatie met andere materialen. We gaan spelen met waterverf in combinatie met inkt, inkt vloeit anders dan waterverf en dat geeft interessante effecten. Je kan van allerlei soorten inkt gebruiken. Ik gebruik vandaag een acryl inkt maar ook een Oostindische inkt of natuur inkt werkt op ongeveer dezelfde manier.

Markeringen Dag 20

Vandaag gaan we markeringen maken met andere materialen dan kwasten. Met sateprikkers of takjes kan je hele mooie markeringen maken in je aquarelverf

Aquarel technieken Zout Dag 21

Vandaag gaan we zout aan onze aquarelverf toevoegen. Zout zorgt voor hele bijzonder structuren

Ook met de waaierkwast kan je bijzondere streken maken, dit wordt de basis van onze uitdaging van vandaag, daarnaast gaan we wat verschillende technieken toepassen die we afgelopen dagen hebben geoefend. We gaan dus beginnen met het teruggrijpen naar technieken waar we al mee geoefend hebben. Je zal zien dat we dit de komende tijd steeds vaker gaan doen. Verschillende technieken toepassen in één werk. Van al dat spelen wordt je dus ook beter in aquarelverven. Wil je beginnen bij dagelijkse uitdaging 1 die vindt je hier 

Aquarel technieken natuurlijk Angelart waterverf
Mijn naam is Angela Peters. Ik ben een maker

Elke dag besteed ik tijd aan maken, daarnaast geniet ik graag van de kleine dingen in de natuur. Voorbij gaan aan het oppervlakkige kijkenen inzoomen op de details. Door de jaren heen heb ik heel wat tekeningen en illustraties gemaakt deze deel ik nu voor een klein prijsje met jullie, bijvoorbeeld in de vorm van wenskaarten. Daarnaast ben ik docent en leer ik jullie graag om zelf met diverse materialen aan de slag te gaan.

Aquarelverf voor beginners
Ben je enthousiast over het werken met waterverf? Download dan mijn 10 aquarel technieken e-Book hier

Over de schrijver
Reactie plaatsen