Aquarel Penselen leren kennen dag 2 tm 5 waterverf voor beginners
21 februari 2021 
in Aquarel

Aquarel Penselen leren kennen dag 2 tm 5 waterverf voor beginners

Aquarel penselen ontdekken. In dag 2 van onze 30 dagelijkse uitdagingen gaan we aquarel penselen leren kennen,. Penselen heb je in vele kwaliteiten. Je hebt penselen van natuurlijk dieren haar of synthetische penselen.

Aquarel penselen van marterharen zijn een hele goede penselen omdat deze veel water opnemen. Dit is wel een wat dure keuze. Een goed alternatief zijn synthetische penselen, een stuk goedkoper en voor een beginnend aquarellist helemaal prima. Als je een penselen pakket koopt zitten daar vaak heel veel verschillende soorten penselen in. Wij gaan ontdekken waar je deze soorten voor gebruikt.

Penselen voor aquarelverf ontdekken. Dag 3 van 30 dagelijkse uitdagingen in Aquarelverf. Het ontdekken van penselen zetten we nog even door. Dit keer in combinatie met bewaterd papier en nat in nat technieken.

Gisteren waren we al begonnen met het ontdekken van penselen voor aquarelverf. Hier gaan we vandaag op door. Een ding dat ik graag doe is gewoon experimenteren met materialen en vandaag gaan we wat meer water gebruiken bij het ontdekken van de penselen. Ik ga niet echt aan kleuren of iets anders denken. Ik ga gewoon proberen om te zien wat deze penselen kunnen doen, in combinatie met aquarelverf en water.

Penselen voor aquarelverf hebben zachte haren die veel water en dunne verf kunnen opnemen. Naast aquarelverf zijn deze penselen ook goed bruikbaar voor inkt. Dikke verf zoals olieverf of onverdunde acryl kan je beter met een wat harder penseel gebruiken. Aquarel penselen hebben een houten steel, een metaal stuk (bus) , en de haren. De haren van een penseel worden gemaakt van natuurlijk of synthetisch haar. Als de penseel van natuurlijk haar is gemaakt, dan zal dat waarschijnlijk marterhaar zijn. Het haar van dit penseel komt meestal van de staart van de sabelmarter. Naast marterhaar wordt ook het haar van  kamelen, ossen en eekhoorns gebruikt voor aquarel penselen

Wij gebruiken een penselen setvan synthetisch materiaal. |Deze zijn een stuk goedkoper, diervriendelijker en een prima alternatief. We hebben een set met verschillende vormen penselen. Platte, ronde, kattentong, waaier en ook weer variaties van deze penselen. Ga er lekker mee

Schotse ruit schilderen met aquarelverf 30 dagelijkse uitdagingen dag 4. Het onderwerp van vandaag is geruit. Ik hou echt van Schotse ruiten, ik kijk er graag naar, en ik vind het leuk om ze te ontleden en erachter te komen hoe ze gemaakt zijn, en als je naar een plaid kijkt, is het eigenlijk een herhaling van verschillende kleurbanden, en meestal er is een heel dunne lijn van een gekke kleur, wat ik erg leuk vind. Dus ik ga proberen dat opnieuw te creëren. Ik ga verschillende aquarel penselen gebruiken om verschillende lijnen te krijgen

We zijn hier voor een dagelijkse uitdaging, 30 dagen een uitdaging met aquarelverf en vandaag gaan we bezig met het schilderen van de schotse ruit. Deze 30 dagen gaat helemaal over aquarelverf, kleuren, vormen, we gaan dus niet perse iets, een figuratieve voorstelling maken maar we doen een materialen/ kleuren en technieken onderzoek. Voor mij zorgt het concept “maken” dat ik in een soort meditatieve flow kom, deze oefeningen zijn niet la te moeilijk, je hoeft er niet lang bij na te denken. Kort om gewoon lekker doen. Dus kies je favoriete papier, aquarellen en penselen, en laten we aan de slag gaan.

Bij deze uitdaging kan je heel goed gebruik maken van verschillende technieken. Nat in nat en nat op droog

Nat in  Nat. Bij nat in nat maak je eerst het papier nat voordat je de verf op schildert. Het vochtige papier zorgt ervoor dat kleuren makkelijker in elkaar overlopen. De kleuren leiden zo hun eigen leven, het geeft een wat vrijer, spontaner effect

en Nat op Droog. Hier begin je gelijk met schilderen op droog papier. De  aquarelverf  droogt op deze manier een stuk sneller. Bij nat op droog heb je zo meer controle over de verf. Je kan op deze manier wat strakker en  gedetailleerder werken.

Lijnen in aquarelverf, we gaan nog even mee door. Lijnen zijn zo veelzijdig. Dikke lijnen, dunne lijnen, kronkelige lijnen, puntige lijnen. Je kan heel veel doen met lijnen en maakt ze met verschillende aquarel penselen

Vandaag gaan we lijnen in aquarelverf met een onderbreking maken. Ik wil verticale lijnen op het papier zetten, maar ik ga er een onderbreking in maken en ik ga de onderbrekingen niet op dezelfde plek plaatsen. Ik ga een kleinere platte penseel gebruiken, want ik wil niet te dikke of te dunne lijnen maken.

Wie ben ik?

Mijn naam is Angela Peters, ik woon in het Gelderse stadje Hattem. Hier is ook mijn galerie winkel Angelart Kunst&Zo gevestigd. Mijn kunstenaarschap begon in 2013 nadat ik mijn Bachelor of Fine Art and Design in Education had afgerond. In eerste instantie lag mijn focus op de mens, deze schilder ik nog steeds graag. Maar nadat ik samen met mijn vriend een boek over de natuur en het buitenleven ben gaan maken, ben ik begonnen met illustraties van planten en dieren. Ik ben gefascineerd door de kleuren, structuren en vormen uit de natuur. Nadat de illustraties voor het boek af waren had ik nog steeds de smaak te pakken. Nu probeer ik dagelijks een tekening en illustratie te maken.

Flow

Ik merk dat als ik met maken bezig ben ik heel gemakkelijk in een soort flow kom, een fijne staat van zijn waar tijd en ruimte lijken te zijn verdwenen. De uitdagingen in deze 30 dagelijkse uitdagingen in aquarelverf zijn opzichzelfstaande niet ingewikkeld, ze kunnen je helpen om het materiaal te leren kennen, ideeën te ontwikkelen (bewust of onbewust) en wat losser en zelfverzekerder in je beeldend werk te worden. In deze oefeningen staat plezier voorop. Kort om gewoon lekker doen. Dus kies je favoriete papier, aquarellen en penselen, en laten we aan de slag gaan met lijnen in aquarelverf.

Waarom zijn we hier?

We gaan een uitdaging aan. Angelart heeft leuke workshops ontwikkeld, helaas komen we hier ivm Corona niet aan toe om deze live in de winkel te geven. Daarom hebben we wat bedacht. We hadden al onze Diy thuisworkshop pakketten maar daarnaast hebben we ook losse materialen zoals aquarelverf. Wat kan je nu allemaal met aquarelverf? Dat is wat we graag samen met jou ontdekken in 30 dagen een uitdaging met aquarelverf. Vandaag staat de uitdaging in het teken van aquarel penselen. Wat kan je toch allemaal met die verschillende penselen?

Waterverf van natuurlijk Angelart
Voor deze uitdaging is de aquarelverf set van Natuurlijk Angelart gebruikt Aquarelverf Set – Pocketbox – 24 napjes – 2 hervulbare water penselen

Aquarel penselen
Wat kan je allemaal met aquarelverf? We delen graag 10 technieken waarmee je de leukste aquarel schilderingen leert maken. Download GRATIS 10 toffe aquareltechnieken

Over de schrijver
Na 17 jaar als docent werkzaam geweest te zijn in het voortgezet speciaal onderwijs, was het voor Angela tijd om haar droom te volgen en startte ze de Galerie winkel Angelart Kunst & Zo en Studio Angelart. Hier kan Angela haar liefde voor kunst en onderwijs prachtig met elkaar combineren. Zelfstandig kunstenaar was Angela toen al jaren, waarbij de focus ligt op de mens, de natuur en het ambacht. Angela is een maker: je kunt haar elke dag bezig zien met iets te maken, waarbij ze geniet van de kleine dingen in de natuur. Hierbij kijkt ze voorbij de oppervlakkige delen en zoomt ze in op de details. Als je Angela blij wilt maken, dan geef je haar de kans om zich te verbinden: te verbinden met de lichtjes in de ogen van de klanten, de bezoekers en de deelnemers. Vertel haar, maar beter nog, laat haar zien wat je daadwerkelijk drijft. Dat verbinden zie je ook terug in Angela haar thuissituatie: samen met haar twee kinderen, haar partner en de kinderen van haar partner vormt ze een prachtig mozaïek gezin.
Reactie plaatsen