Aquarelverf mengen met water -Dag 14 tm 17- aquarel starter
21 februari 2021 

Aquarelverf mengen met water -Dag 14 tm 17- aquarel starter

Aquarelverf mengen met water. Dag 14 van 30 uitdagingen in aquarelverf. De schildertechniek Aquarel vergt een heel ander gebruik van verf dan bijvoorbeeld acrylverf of olieverf.

Aquarelverf mengen met water is iets waar we vandaag mee bezig gaan. Niet zozeer kleuren samen vermengen maar de aquarelverf met water mengen. Het licht en donker van een aquarelverf kleur is afhankelijk van de hoeveelheid water dat je met de verf mengt. Hoe lichter een kleur, hoe meer water je toevoegt. De verf ongemengd uit de aquarelverf set, zorgt voor heldere en frisse kleuren. Met het toevoegen van water kan je de kleur steeds lichter en doorzichtiger maken. Met een heel klein beetje zwart kan je je verf wat donkerder maken, dit om bijvoorbeeld een schaduw kleur te maken.

Wit pigment gebruik ik niet met aquarel, omdat je het niet nodig hebt. Water is je wit, en dat is heel belangrijk om te onthouden als je met aquarel begint te werken: als je iets lichter wilt maken hoef je alleen maar water toe te voegen. mengen met water dus.

Aquarel is een veelzijdige medium. Je kan het heel dekkend gebruiken maar ook heel doorschijnend, dit gebeurt wanneer je steeds meer water toevoegt terwijl je verder gaat.

We gaan eerst de dekkende kleur op het papier zetten en daar gaan we steeds meer water toevoegen om zo een steeds meer doorzichtige kleur te krijgen.

Het geef niet als het niet gelijk gaat zoals jij dat wil. Als het niet helemaal gaat zoals jij dat wil kan je met een doekje of keuken papier de natte verf makkelijk op deppen. Als de verf al is opgedroogd kan je het met schoon water weer nat maken en ook dan kan je nog wel wat verf op deppen. In dit geval niet alles, maar soms kan het net genoeg zijn om verder te gaan om toch een mooie studie van licht naar donker te krijgen.

Dag 15 van 30 dagelijks uitdagingen. Mengen met aquarelverf. Vandaag gaan we een kleuren palet van twee kleuren te maken. We gaan de ene kleur, naar een andere kleur te mengen. We beginnen met blauw en we mengen naar een oranje. Dit kan natuurlijk met allerlei kleuren, probeer het maar lekker uit.

We zijn hier voor een dagelijkse uitdaging, 30 dagen een uitdaging met aquarelverf. Deze 30 dagen gaat helemaal over aquarelverf. Met behulp van leuke, eenvoudige technieken leren we van alles over de verf, kleuren en vormen. We gaan dus niet perse iets, een figuratieve voorstelling oid maken maar we doen een materialen/ kleuren en technieken onderzoek. We leren door spelen en ontdekken de basisprincipes van het aquarellen. Dus kies je favoriete papier, aquarellen en penselen, en ga aan de slag. Lekker mengen met aquarelverf.

Dag 16. Omdat aquarelverf zo’n veelzijdig medium is kan je alleen al met het onderwerp mengen talloze oefeningen doen. Vandaag gaan we nog eens verschillende mengtechnieken oefenen, van donker naar licht, twee kleuren en glaceren.

WATERVERF VOOR BEGINNERS – Foto referentie dag 17 van 30 dagelijkse uitdagingen met aquarelverf

Dag 17 Vandaag gaan we ons eigen palet samenstellen waarin we een 10-kleurenpalet van een fotoverwijzing gaan maken. We nemen een foto en gaan eerst een kleurobservatie doen. Daarna proberen we de kleuren van de foto te mengen.

De aquarelverf die gebruikt is is van ons eigen merk Natuurlijk Angelart

Aquarel leren mengen
Wat kan je allemaal met aquarelverf? We delen graag 10 technieken waarmee je de leukste aquarel schilderingen leert maken.

Ga hier naar de 10 technieken 

Over de schrijver
Na 17 jaar als docent werkzaam geweest te zijn in het voortgezet speciaal onderwijs, was het voor Angela tijd om haar droom te volgen en startte ze de Galerie winkel Angelart Kunst & Zo en Studio Angelart. Hier kan Angela haar liefde voor kunst en onderwijs prachtig met elkaar combineren. Zelfstandig kunstenaar was Angela toen al jaren, waarbij de focus ligt op de mens, de natuur en het ambacht. Angela is een maker: je kunt haar elke dag bezig zien met iets te maken, waarbij ze geniet van de kleine dingen in de natuur. Hierbij kijkt ze voorbij de oppervlakkige delen en zoomt ze in op de details. Als je Angela blij wilt maken, dan geef je haar de kans om zich te verbinden: te verbinden met de lichtjes in de ogen van de klanten, de bezoekers en de deelnemers. Vertel haar, maar beter nog, laat haar zien wat je daadwerkelijk drijft. Dat verbinden zie je ook terug in Angela haar thuissituatie: samen met haar twee kinderen, haar partner en de kinderen van haar partner vormt ze een prachtig mozaïek gezin.
Reactie plaatsen