Aquarelverf mengen 30 uitdagingen in aquarel dag 9 tm 13
21 februari 2021 
in Aquarel

Aquarelverf mengen 30 uitdagingen in aquarel dag 9 tm 13

Aquarelverf mengen. We zijn hier voor een dagelijkse uitdaging, 30 dagen een uitdaging met aquarelverf. Vandaag gaan we stapelen.

Aquarelverf mengen, dat is wat we vandaag gaan doen. We doen dit in de vorm van een stapel opdracht

Gestapelde dingen zijn iets waa ik graag naar kijk, bijvoorbeeld stapels boeken en tijdschriften, de kleuren van de boekruggen vind ik super leuk. Daarom gaan we vandaag met dit beeld in ons hoofd aan het werk met onze uitdaging. We gaan gewoon een simpele vorm herhalen en boven elkaar plaatsen. Vandaag ga ik 3 stapeltjes maken, één stapel met 1 één kleur familie en de andere stapels met verschillende kleuren door elkaar, gewoon op gevoel. Een hele leuke aquarelverf beginners opdracht.

aquarelverf mengen

 Het geef niet als het niet gelijk gaat zoals jij dat wil aquarelverf mengen heeft iets spontaans in zich

Deze uitdaging warbij het gaat over aquarelverf mengen is met name leuk omdat je bezig gaat met het oefenen van meng kleuren maken. We werken dus niet alleen rechtstreeks met de kleuren uit de set maar mengen verschillende kleurschakeringen. Deze plaatsen we met een platte kwast boven elkaar. Het is leuk om te experimenteren met het tegen elkaar plaatsen van kleuren. Als de voorgaande kleur de nog vochtige kleur die er onder ligt raakt, kan je hele mooie doorlopen krijgen.

Als er iets niet helemaal naar het zin gaat kan je met een doekje of keuken papier de natte verf makkelijk op deppen. Is de verf al is opgedroogd? Dan kan je het met schoon water weer nat maken en ook dan kan je nog wel wat verf op deppen. In dit geval haalt dit niet alle verf weg, maar soms kan het net genoeg zijn om verder te gaan. Maar ga bovenal genieten van het kleuren mengen, de verassingen die ontstaan als kleuren door elkaar heen loepen, wees niet te kritisch en te perfectionistisch. Geniet van het aquarelverf mengen!

Spetters maken met aquarelverf. Dag 10 in 30 dagelijkse uitdagingen in aquarelverf. Vandaag wordt wat rommeliger. We gaan spetters maken, dit betekent dat je weinig controle hebt over wat er gaat gebeuren, maar ik denk dat dat uiteindelijk heel leuk gaat worden.

Spetters maken met aquarelverf is iets dat ik mijn eigen vrije aquarel/ mixed media werk zeer regelmatig gebruik. Het kan soms net de finishing touch geven of een werk net een wat spontaner indruk geven, daarom lijkt het mij een goed idee om vandaag spetters te maken met aquarelverf. We gaan naast kwasten ook ook een tandenborstel gebruiken. Dus laat de controle lekker los, en onderzoek wat er gebeurd. Als je gaat spatten heb je veel water nodig, wees dus niet te zuinig met je water.

Hier wat voorbeelden in mijn vrije werk. Spetters maken is iets wat ik regelmatig toepas

aquarelverf illustratie vrouwen Angela Peters
mus vogel illustratie Angela peters

Dag 11 driehoeken

Vandaag gaan we tijdens de dagelijkse uitdaging in aquarelverf weer weken met één vorm, vandaag is dat de driehoek. Je kan deze opdracht op verschillende manieren uitvoeren. Min of meer de zelfde maat in een bepaald patroon of de driehoek in verschillende maten. Naast de vorm kan je ook denken aan kleur. Werk je met de zelfde kleuren familie of verschillende kleuren. Je kan de uitvoer dus helemaal naar eigen smaak. Werk je graag op het droge papier of liever in een nat in nat techniek? Ik probeer vandaag te werken met driehoeken die in elkaar grijpen.

Cirkels in aquarelverf Dag 12 van 30 dagelijkse uitdagingen met waterverf voor beginners en iedereen die bezig wil met experimenteren

vandaag hebben we weer leuke, eenvoudige techniek met een bijzonder eindresultaat in het verschiet. Dus kies je favoriete papier, aquarellen en penselen, en ga aan de slag met cirkels in aquarelverf. We zorgen dat de cirkels elkaar raken als de verf nog nat is, deze techniek zorgt ervoor dat de verschillende kleuren bij elkaar op visietw gaan. Welke kleur loopt in welke cirkel? Meestal drukt de kleur met het meeste pigment de kleur met meer water weg. Ga lekker op onderzoek uit. Je zal zien dat deze techniek voor leuke kleurverassingen zorgt en dat je ook nog eens een heel stijlvol kunstwerk maakt en dat alleen door cirkels in aquarelverf.

Doolhof Dag 13 uitlopen- en mengen met aquarelverf

Vandaag gaan we een doolhof maken, niet per se een functionerend doolhof waar je van begin tot eind kunt komen, maar alleen het idee van het bouwen van een structuur, ik gebruik verticale en horizontale lijnen en ik zal waarschijnlijk het papier rond en draaien om de lijnen te zetten. Ik ga van tevoren niet over kleur nadenken. Ik bekijk in het werk welke kleur ik ga gebruiken, vooral op gevoel werken dus.

Wie ben ik

Mijn naam is Angela Peters, ik woon in het Gelderse stadje Hattem. Hier is ook mijn galerie winkel Angelart Kunst&Zo gevestigd. Ik ben gefascineerd door de kleuren, structuren en vormen uit de natuur. Nu probeer ik dagelijks een tekening en illustratie te maken. Ik ben een maker. Elke dag besteed ik tijd aan maken, daarnaast geniet ik graag van de kleine dingen in de natuur. Voorbij gaan aan het oppervlakkige kijkenen inzoomen op de details. Door de jaren heen heb ik heel wat tekeningen en illustraties gemaakt deze deel ik nu voor een klein prijsje met jullie. Daarnaast ben ik docent en leer ik jullie graag om zelf met diverse materialen aan de slag te gaan. Dit kan door middel van workshops in onze galerie winkel maar ook door middel van onze losse materialen en de verschillende DIY Craft Pakketten. Een workshop in een doosje

Ons Hanze stadje Hattem is een aanrader om te bezoeken, Als je daar toch bent kom dan even bij ons aan. Een bezoekje bij onze buren van het Voerman Museum is ook een aanrader. Ontdek de prachtige wolken luchten van Jan Voerman en de Verkade plaatjes van zijn zoon.

DIY Crafting van Natuurlijk Angelart

Voor deze uitdaging is de aquarelverf set van Natuurlijk Angelart gebruikt  Aquarelverf Set – Pocketbox – 24 napjes – 2 hervulbare water penselen.  De napjes geven veel kleur af.De krachtige, transparante kleuren zijn onderling te mengen en goed geschikt om gelaagd te schilderen. Natuurlijk Angelart is het merk van Angela Peters en Galerie Winkel Angelart Kunst&Zo. Omdat het in deze tijd moeilijk is om met grotere groepen een workshop te volgen heeft Angela de Do it Your Self pakketten bedacht. Mooie zelf maak pakketten van goede kwaliteit met daarbij online instructie filmpjes. “Ik wil lichtjes in de ogen zien van , makers, bezoekers en deelnemers”. Die lichtjes zien kan dus niet altijd live maar Angela vindt het super leuk als het werk gedeeld wordt, in een mailtje, sociale media of in een comment. “Ik vindt het geweldig om te luisteren en te zien wat mensen werkelijk drijft. Dat is wat ons uiteindelijk bindt.”

Studio Angelart kunstzinnige technieken

 

Over de schrijver
Na 17 jaar als docent werkzaam geweest te zijn in het voortgezet speciaal onderwijs, was het voor Angela tijd om haar droom te volgen en startte ze de Galerie winkel Angelart Kunst & Zo en Studio Angelart. Hier kan Angela haar liefde voor kunst en onderwijs prachtig met elkaar combineren. Zelfstandig kunstenaar was Angela toen al jaren, waarbij de focus ligt op de mens, de natuur en het ambacht. Angela is een maker: je kunt haar elke dag bezig zien met iets te maken, waarbij ze geniet van de kleine dingen in de natuur. Hierbij kijkt ze voorbij de oppervlakkige delen en zoomt ze in op de details. Als je Angela blij wilt maken, dan geef je haar de kans om zich te verbinden: te verbinden met de lichtjes in de ogen van de klanten, de bezoekers en de deelnemers. Vertel haar, maar beter nog, laat haar zien wat je daadwerkelijk drijft. Dat verbinden zie je ook terug in Angela haar thuissituatie: samen met haar twee kinderen, haar partner en de kinderen van haar partner vormt ze een prachtig mozaïek gezin.
Reactie plaatsen