Beeldende kunstwedstrijd- de Molen van Hattem
10 mei 2022 
in Nieuws

Beeldende kunstwedstrijd- de Molen van Hattem

Op zaterdag 28 mei 2022 is er het kunstfestival Hattem.  Op deze dag zal er in het museumkwartier een beeldende kunst wedstrijd gehouden worden waar iedereen aan mee kan doen welke beelden kunstvorm je ook beoefend.

Het onderwerp voor deze beeldende kunstwedstrijd is de prachtige korenmolen de Fortuin.

De molen mag in elke beeldende vorm  en de daarbij horende technieken  weer gegeven worden. Vrije expressie en creativiteit zijn  belangrijke aspecten voor degene die het beoefenen  en voor de bewonderaars om te kunnen genieten  door er naar kijken.

 Er zijn  twee leeftijds categorieën in deze wedstrijd namelijk 

Categorie A  van 0 tot en met 12 jaar .

Categorie B  van 12 jaar en ouder. 

Beeldende kunst  worden gedaan in vormgeving die je kan zien. Dit kan door tekenen, schilderen, fotografie, werken met papier, grafiek of andere drukvormen maar het kan ook met keramiek, gips of steen. Als het eindproduct maar door anderen gezien kan worden. 

Op de zaterdagmiddagen voorafgaand aan het kunstfestival kan er op straat gewerkt worden en de molen bekeken en bestudeert worden om hem zo goed mogelijk op je eigen manier weer te geven.

Op de dag van het kunstfestival kan het werk geëxposeerd worden in de buitenexpositie op de Molenbelt.

De kustwerken worden beoordeelt door verschillende deskundige kunstkenners uit Hattem en een molenaar.  Op 28 mei worden de kunstwerken vanaf 11.00 uur onder de molen en op de molenbelt  ten toon gesteld in een straatexpositie  zodat ze door de commissie beoordeeld kunnen worden. Om 16.00 uur zal onder de molen de prijsuitreiking plaats vinden.

De werken kunnen Vrijdag 27 mei ingeleverd worden bij Angelart of op zaterdagochtend tussen 10.00 en 11.00 uur op de Molenbelt. 

Aan deze kunstwedstrijd zijn er per categorie passende prijzen verbonden.

Doe jij mee, of heb je nog vragen neem dan even contact op met Angela Peters van Angelart Kunst&Zo Achterstraat 50 te Hattem of mail naar info@angelapeters.nl

Kunstwedstijd kunstfestival Hattem

Over de schrijver
Na 17 jaar als docent werkzaam geweest te zijn in het voortgezet speciaal onderwijs, was het voor Angela tijd om haar droom te volgen en startte ze de Galerie winkel Angelart Kunst & Zo en Studio Angelart. Hier kan Angela haar liefde voor kunst en onderwijs prachtig met elkaar combineren. Zelfstandig kunstenaar was Angela toen al jaren, waarbij de focus ligt op de mens, de natuur en het ambacht. Angela is een maker: je kunt haar elke dag bezig zien met iets te maken, waarbij ze geniet van de kleine dingen in de natuur. Hierbij kijkt ze voorbij de oppervlakkige delen en zoomt ze in op de details. Als je Angela blij wilt maken, dan geef je haar de kans om zich te verbinden: te verbinden met de lichtjes in de ogen van de klanten, de bezoekers en de deelnemers. Vertel haar, maar beter nog, laat haar zien wat je daadwerkelijk drijft. Dat verbinden zie je ook terug in Angela haar thuissituatie: samen met haar twee kinderen, haar partner en de kinderen van haar partner vormt ze een prachtig mozaïek gezin.
Reactie plaatsen