Straat expositie molen Hattem, de uitslag
25 september 2023 

Straat expositie molen Hattem, de uitslag

Zaterdag 28 mei 2022 tijdens het kunstfestival Hattem was de eerste straat expositie op de Molenbelt te zien. Deze expositie was ingericht met werken die gemaakt zijn na aanleiding van de beeldende kunstwedstrijd met als onderwerp de prachtige korenmolen de Fortuin. Deze molen is een prachtig landmark van Hattem en spreekt bij vele bezoekers tot de verbeelding. Reden genoeg dus om dit als onderwerp van de straat expositie te maken. Geweldig om te zien hoe een ieder de molen op zijn of haar eigen wijze en eigen stijl heeft weten te vangen. Sommige werken zijn geschilderd in de buitenlucht. De sfeer van het weer en van de molen in het moment vast leggen. Anderen hebben de molen geobserveerd of hebben foto’s gemaakt en zijn er thuis mee aan de slag gegaan. Naast 2D werk is er ook 3D werk binnen gekomen. Een schilderwerk van de molen rondom inclusief een verbeelding van de molensteen naast de molen. 
Winnaar beeldende kunst wedstrijd Hattem

 

De jury heeft al het werk met veel aandacht bekekenIn de Jury zaten Hans de Weerd één van de molenaars van de Fortuin, Danielle ter Hofstede van Galerie 8 en Angela Peters van Angelart Kunst&Zo.

 

De winnaars bij de categorie kinderen zijn Simon Portier en Gideon Vosman, zij ontvingen mooie verf pakketten. De Jury werd blij van de kleuren en het oog voor detail in het werk van Simon en de gezellige spontane molen van Gideon. 

Bij de volwassenen is de hoofdprijs gegaan naar Corinne Bronsink zij ontving een schilders kist met olieverf en toebehorenZij heeft het dimensionale kunstwerk gemaakt, waarbij hele details van de molen niet onopgemerkt zijn gebleven. Zelfs de molen achter het raam van de molen de Fortuin is geschilderd. De Tweede en derde plaats waren voor Birgitta Hogendoorn en Annet van der Zwaan, zij ontvingen een acrylverf pakket en een aquarelverf pakket. Het werk van Birgitta is buiten ter plaatse geschilderd. Mooi om te zien hoe de bewolkte wat grauwe dag de sfeer van het werk heeft bepaald. Het werk van Annet is licht, luchtig en vrolijk, Het werk zou zo in een cartoon of op een groeten uit Hattem kaart passen.


De prijzen zijn beschikbaar gesteld door Royal Talens en Angelart Kunst&Zo  

 

In de toekomst zullen de bewoners en ondernemers rond de Molenbelt en ons Plein vaker buiten exposities gaan houden. Dus houd de sociale media in de gaten 

 Beeldende kunst wedstrijd Hattem

Over de schrijver
Na 17 jaar als docent werkzaam geweest te zijn in het voortgezet speciaal onderwijs, was het voor Angela tijd om haar droom te volgen en startte ze de Galerie winkel Angelart Kunst & Zo en Studio Angelart. Hier kan Angela haar liefde voor kunst en onderwijs prachtig met elkaar combineren. Zelfstandig kunstenaar was Angela toen al jaren, waarbij de focus ligt op de mens, de natuur en het ambacht. Angela is een maker: je kunt haar elke dag bezig zien met iets te maken, waarbij ze geniet van de kleine dingen in de natuur. Hierbij kijkt ze voorbij de oppervlakkige delen en zoomt ze in op de details. Als je Angela blij wilt maken, dan geef je haar de kans om zich te verbinden: te verbinden met de lichtjes in de ogen van de klanten, de bezoekers en de deelnemers. Vertel haar, maar beter nog, laat haar zien wat je daadwerkelijk drijft. Dat verbinden zie je ook terug in Angela haar thuissituatie: samen met haar twee kinderen, haar partner en de kinderen van haar partner vormt ze een prachtig mozaïek gezin.
Reactie plaatsen