Ontdek de magie van metallic aquarelverf en voeg glans toe aan je kunstwerken
08 december 2023 

Ontdek de magie van metallic aquarelverf en voeg glans toe aan je kunstwerken

Laat je innerlijke kunstenaar de vrije loop en geef glans aan je werk met metallic waterverf. Deze unieke aquarelverf geeft je schilderijen een magisch tintje, waardoor ze opvallen met een glinsterend effect.

Met hun hoge pigmentconcentratie zorgen metallic aquarelverf voor rijke en levendige kleuren die perfect zijn om diepte en dimensie toe te voegen aan je kunstwerk. Of je nu een ervaren kunstenaar of een beginner bent, deze waterverf is gemakkelijk om mee te werken en de resultaten zijn gewoonweg verbluffend.

Metallic aquarelverf zorgt er niet alleen voor dat je werk er visueel aantrekkelijker uitziet, je kunt er ook mee experimenteren met verschillende texturen en technieken. Van het maken van prachtige mengkleuren tot het gebruik voor het toevoegen van fijne details, deze aquarelverf is veelzijdig en biedt eindeloze mogelijkheden voor je kunstwerk.

Dus of je nu een sprankeling wilt toevoegen aan je aquarelschilderijen of gewoon nieuwsgierig bent naar dit unieke medium waar kunstliefhebbers enthousiast over zijn, metallic aquarelverf is zeker de moeite waard om te ontdekken. Geef je kunstwerk een upgrade en ontdek vandaag nog de magie van metallic aquarelverf.

Inleiding tot metallic aquarelverf

Metallic aquarelverf is een speciale variant van aquarelverf die je kunstwerken een sprankelend effect geeft. Deze verf bevat een hoge concentratie pigmenten, waardoor de kleuren rijk en levendig zijn. Of je nu een ervaren kunstenaar bent of een beginner, metallic aquarelverf is gemakkelijk te gebruiken en de resultaten zijn simpelweg verbluffend.

Waar gewone aquarelverf voornamelijk matte kleuren produceert, voegt metallic aquarelverf een glanzend effect toe aan je schilderijen. Dit zorgt voor een extra dimensie en maakt je kunstwerken visueel aantrekkelijker. De glinsterende pigmenten in de verf creëren een schitterend effect dat je werk echt laat opvallen.

metallic aquarelverf

Voordelen van het gebruik van metallic aquarelverf

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van metallic aquarelverf. Ten eerste biedt deze verf een breed scala aan kleurmogelijkheden. Metallic aquarelverf komt in verschillende tinten, variërend van goud en zilver tot koper en brons. Hierdoor kun je eindeloos experimenteren en je kunstwerken personaliseren.

Daarnaast is metallic aquarelverf ook zeer geschikt voor het creëren van speciale effecten en texturen. Je kunt het gebruiken om glanzende accenten toe te voegen aan bepaalde delen van je schilderijen, zoals de zon die op het water reflecteert. Daarnaast kun je met deze verf ook speciale technieken zoals droogborstelen en het creëren van aquarelverf spetters.

Een ander voordeel is dat metallic aquarelverf een goede dekking biedt. De hoge concentratie pigmenten zorgt ervoor dat de kleuren helder en intens zijn. Hierdoor kun je gemakkelijk lagen opbouwen en diepte creëren in je kunstwerken.

Beschikbare soorten metallic aquarelverf

Er zijn verschillende merken en varianten van metallic aquarelverf op de markt. Elk merk heeft zijn eigen kenmerken en kleurenpalet. De merken die we bij Angelart verkopen zijn.

  • Daniel Smith Metallic Watercolors: Deze waterverf staat bekend om zijn hoge kwaliteit en intense kleuren. Het assortiment omvat verschillende metallic tinten zoals goud, zilver en brons. Een mooie startersset is de set Jean Haines Shimmers – aquarelverf 6 tubes 5ml. De inhoud van deze Daniel Smith aquarelverf set bestaat uit 6 tubes van 5ml in de kleuren: Iridescent Ruby, Iridescent Aztec Gold, Pearlescent White, Iridescent Electric Blue, Iridescent Topaz, Iridescent Copper.
  • Metallic Aquarelverfset – FINETEC: parelmoer, Flip flop en metallic kleuren. Deze hoogwaardige metallic aquarelverfset  is een prachtige watervermengbare set met intense hoog gepigmenteerde parelmoer, flip flop en metallic kleuren van Finetec. Een prachtig merk met hoogwaardige metallic waterverf die goed dekkend zijn. Omdat deze verf geen schadelijke bestanddelen bevat kun je deze ook als bodypaint gebruiken.
  • Van Gogh Specialty Colours Aquarelverf pocket box. Specialty Colours Aquarelverf pocket box met 12 kleuren in halve napjes Van Gogh aquarelverf wordt geclassificeerd als een assortiment voor studenten en kunstenaars. De kleuren zijn briljant, transparant en intens en de verf heeft een hoge kleurkracht.

Hoe de metallic verf van Van Gogh tot zijn recht komt hebben we een filmpje gemaakt. Hier laten we zien hoe de verf op zwart en op wit papier tot zijn recht komt, want daar zit nogal een verschil in.


Technieken voor het gebruik van metallic aquarelverf

Er zijn verschillende technieken die je kunt gebruiken bij het werken met metallic aquarelverf. Hier zijn enkele populaire technieken:

1. Nat-in-nat techniek: Breng een laag water aan op je papier en voeg daarna metallic aquarelverf toe. Door de nat-in-nat techniek te gebruiken, kun je mooie kleurovergangen creëren.

2. Droogborstelen: Met de droogborsteltechniek kun je subtiele glanzende accenten toevoegen aan je schilderij. Neem een droge borstel en haal deze lichtjes over de metallic aquarelverf. Breng daarna de borstel aan op het papier om een licht glanzend effect te creëren.

3. Spetters: Dip een tandenborstel in de metallic aquarelverf en veeg met je vinger over de borstelharen om kleine verfspetters op je papier te creëren. Dit geeft een speels en sprankelend effect aan je kunstwerk.

Stap-voor-stap handleiding voor het maken van een metallic aquarel schilderij

Nu je bekend bent met de technieken, laten we eens kijken naar een stapsgewijze handleiding voor het maken van een metallic aquarelverfschilderij:

Stap 1: Bereid je materialen voor. Zorg ervoor dat je een goede kwaliteit aquarelpapier hebt en selecteer de metallic aquarelverfkleuren die je wilt gebruiken. Experimenter naast wit aquarel papier ook eens met zwart aquarelpapier.

Stap 2: Maak je papier nat door een laag water aan te brengen. Dit helpt de verf beter te verspreiden en maakt het gemakkelijker om kleurovergangen te creëren.

Stap 3: Breng de metallic aquarelverf aan op het natte papier. Experimenteer met verschillende technieken en kleuren om het gewenste effect te bereiken.

Stap 4: Laat je schilderij drogen. Metallic aquarelverf kan iets langer duren om te drogen dan gewone aquarelverf, dus wees geduldig.

Stap 5: Voeg eventuele laatste details toe. Gebruik een fijne penseel om fijne lijnen of accenten aan te brengen. Details met witte gelpen of zwarte fineliner werken vaak ook goed.

Inspiratie en voorbeelden van kunstwerken met metallic aquarelverf

Om je te inspireren, laten we enkele voorbeelden zien van kunstwerken die zijn gemaakt met metallic aquarelverf:

1. Een zonsondergang boven de oceaan, waarbij de glinsterende pigmenten in de metallic aquarelverf het water laten schitteren.

2. Een bloemenboeket met glanzende accenten op de bloemblaadjes, waardoor ze tot leven lijken te komen.

3. Een sterrenhemel met sprankelende metallic kleuren, waardoor de sterren echt lijken te fonkelen.

4. Een abstract kunstwerk met glanzende texturen en reflecties, waardoor het een bijna driedimensionaal effect krijgt.

Conclusie: Omarm de glinsterende schoonheid van metallic aquarelverf in je kunstwerk

Met metallic aquarelverf kun je je kunstwerken een sprankelend effect geven. Deze verf biedt niet alleen rijke en levendige kleuren, maar ook eindeloze mogelijkheden om te experimenteren met texturen en technieken. Of je nu een ervaren kunstenaar bent of een beginner, metallic aquarelverf is de moeite waard om te verkennen. Voeg een vleugje magie toe aan je kunstwerken en ontdek de glinsterende schoonheid van metallic aquarelverf vandaag nog.

Daniel Smith Metallic Watercolors:

Metallic Aquarelverfset – FINETEC

Van Gogh Specialty Colours Aquarelverf pocket box.


 metallic waterverf

Over de schrijver
Na 17 jaar als docent werkzaam geweest te zijn in het voortgezet speciaal onderwijs, was het voor Angela tijd om haar droom te volgen en startte ze de Galerie winkel Angelart Kunst & Zo en Studio Angelart. Hier kan Angela haar liefde voor kunst en onderwijs prachtig met elkaar combineren. Zelfstandig kunstenaar was Angela toen al jaren, waarbij de focus ligt op de mens, de natuur en het ambacht. Angela is een maker: je kunt haar elke dag bezig zien met iets te maken, waarbij ze geniet van de kleine dingen in de natuur. Hierbij kijkt ze voorbij de oppervlakkige delen en zoomt ze in op de details. Als je Angela blij wilt maken, dan geef je haar de kans om zich te verbinden: te verbinden met de lichtjes in de ogen van de klanten, de bezoekers en de deelnemers. Vertel haar, maar beter nog, laat haar zien wat je daadwerkelijk drijft. Dat verbinden zie je ook terug in Angela haar thuissituatie: samen met haar twee kinderen, haar partner en de kinderen van haar partner vormt ze een prachtig mozaïek gezin.
Reactie plaatsen