Ons Plein “ Kunstplein Hattem” is van ons allemaal.
29 augustus 2022 
in Nieuws

Ons Plein “ Kunstplein Hattem” is van ons allemaal.

Uitnodiging voor de creatieve mensen


Iedere zaterdagmiddag  kunnen muzikanten, kunstschilders, beeldhouwers en andere artistieke mensen op Kunstplein Hattem "Ons plein" hun talenten laten zien aan de Hattemers en de vele toeristen die Hattem komen bewonderen. 

We proberen hiermee andere mensen  te laten zien hoe de kunstzinnige activiteiten eruit zien en hen enthousiast te maken om zelf ook hun eigen creativiteit te ontdekken en vorm te geven.

Ons plein ligt op de vijfsprong van de Kerkstraat, Achterstraat, de Noordwal /Molenbelt  de Zuidwal en de Dorpsweg.  


De creatieve mens volgt niet het platgetreden pad. Hij gaat zijn eigen weg, hij onderzoekt de jungles van het leven. ~Osho~


Angela Peters ons plein Hattem

Ons Plein “ Kunstplein Hattem” is van ons allemaal


vrijdag 27 augustus 2022 is Kunstplein Hattem "Ons plein" in aanwezigheid van buren en belangstellenden geopend. We hopen met "Ons plein" een verbindende factor te zijn. Een plek waar iedereen zich fijn voelt en gezien voelt. Ons Plein is van ons allemaal.

Weet je waar ik blij van word? Een glimlachende voorbijganger die kijkt hoe de beeldhouwer aan het werk is. De groepjes mensen die zich vormen als een muzikant zijn muziek laat horen of het kind dat me vertelde dat ze zelf ook graag schilderde toen ze tijdens het buiten schilderen bij mij stond te kijken. 


Het lijken kleine dingen maar wij geloven dat kunst op straat inspireert, energie geeft en leidt tot nieuwe ideeën. Muziek, kunstzinnige- en ambachtelijke technieken worden toegankelijker door het te laten zien op straat. Voor de voorbijganger is het het zien wat de kunstenaar doet en hem enthousiast te maken om ook zijn of haar eigen creativiteit te ontdekken en vorm te geven. Voor de kunstenaar is het een podium om zijn of haar werk te laten zien, het verbeelden van een idee, het prikkelen van de beschouwer. 

Kunstplein Hattem


Met het idee van kunst op ons plein willen we verbinden. We willen lichtjes in de ogen zien van kunstenaars, voorbijgangers, deelnemers en bewoners. Ons plein is een prachtige plek, een plek van ons allemaal. Een plek waar we samen ideeën tot leven kunnen brengen. Laten we samen ideeën en herinneringen maken.

kunstplein Hattem


Mocht je zelf belangstelling hebben of andere mensen weten die mogelijk belangstelling om hier aan mee te werken deel dan dit bericht en  laat ze dan contact opnemen

Zie voor meer informatie ook de Facebook pagina van Kunstplein Hattem "Ons plein" Over de schrijver
Na 17 jaar als docent werkzaam geweest te zijn in het voortgezet speciaal onderwijs, was het voor Angela tijd om haar droom te volgen en startte ze de Galerie winkel Angelart Kunst & Zo en Studio Angelart. Hier kan Angela haar liefde voor kunst en onderwijs prachtig met elkaar combineren. Zelfstandig kunstenaar was Angela toen al jaren, waarbij de focus ligt op de mens, de natuur en het ambacht. Angela is een maker: je kunt haar elke dag bezig zien met iets te maken, waarbij ze geniet van de kleine dingen in de natuur. Hierbij kijkt ze voorbij de oppervlakkige delen en zoomt ze in op de details. Als je Angela blij wilt maken, dan geef je haar de kans om zich te verbinden: te verbinden met de lichtjes in de ogen van de klanten, de bezoekers en de deelnemers. Vertel haar, maar beter nog, laat haar zien wat je daadwerkelijk drijft. Dat verbinden zie je ook terug in Angela haar thuissituatie: samen met haar twee kinderen, haar partner en de kinderen van haar partner vormt ze een prachtig mozaïek gezin.
Reactie plaatsen