Penselen voor aquarelverf

Penselen voor aquarelverf hebben zachte haren die veel water en dunne verf kunnen opnemen.

Naast aquarelverf zijn deze penselen ook goed bruikbaar voor inkt. Dikke verf zoals olieverf of onverdunde acryl kan je beter met een wat harder penseel gebruiken. Aquarel penselen hebben een houten steel, een metaal stuk (bus) en de haren. De haren van een penseel worden gemaakt van natuurlijk of synthetisch haar. Als het penseel van natuurlijk haar is gemaakt, dan zal dat waarschijnlijk marterhaar zijn. Het haar van dit penseel komt meestal van de staart van de sabelmarter. Naast marterhaar wordt ook het haar van kamelen, ossen en eekhoorns gebruikt voor aquarel penselen.

Penselen voor aquarelverf

Wij gebruiken in onze online lessen en workshops een penselen set van synthetisch materiaal. Deze penselen van natuurlijk Angelart zijn een stuk goedkoper, diervriendelijker en een prima alternatief voor natuurlijk haar. We hebben een set met verschillende vormen penselen. Platte, ronde en kattentong en ook weer variaties van deze soorten.

Verzorgen van penselen voor aquarelverf

Maak altijd gelijk na gebruik je penselen schoon. Wrijf voorzichtig met lauw warmwater en een zachte zeep bijvoorbeeld een Ossengalzeep of olijfoliezeep in de haren tot het lekker schuimt, spoel daarna het penseel goed uit met lauwwarm water. Breng vervolgens met je vingertoppen de haren weer in de oorspronkelijke staat. Zo zijn je penselen weer helemaal klaar voor de volgende schilder sessie. Laat penselen nooit in het water staan, de kans is groot dat de haren vervormen en dat werkt niet meer fijn.

Ben jij geïnteresseerd in Aquarellen maar weet je niet helemaal hoe je moet starten?

Download dan GRATIS 10 toffe aquareltechnieken

Wat kan je allemaal met aquarelverf? We delen graag 10 technieken die de basis zijn voor de leukste aquarel schilderingen. Je leert o.a

  • kleuren mengen
  • kleurgradaties maken
  • gewassen tonen maken
  • texturen maken

ook laat ik zien hoe ik in mijn eigen werk combinaties van de technieken toepas. Vul je naam en mailadres in en ontvang het  gratis e-book binnen een paar minuten in je mailbox.

hoe gebruik je aquarelverf, 10 aquarel technieken

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen