Zelf foam stempels maken, makkelijk stempels maken
04 augustus 2022 

Zelf foam stempels maken, makkelijk stempels maken

Wist je dat je EVA foam heel goed kan gebruiken om stempels mee te maken? Eva  foam is niet duur en kan voor veel knutsels gebruikt worden waaronder voor zelf foam stempels maken.

Ik laat je graag een paar ideeën zien.

Wat heb je nodig:

Wat vellen EVA foam

Eventueel wat voorgevormde foam

Stempel kussentjes en/of art creation lino verf en een rollertje en een plastic plaatje

Schaar

Potlood

Lijm

Houtjes ( kan bijvoorbeeld een houtje uit de blokkendoos zijn of een stukje panlat)

Stuk karton

Papier

Eventueel stiften en kleurpotloden

Manier 1

Teken met een potlood met een scherpe punt een tekening op je foam. Druk de lijnen stevig in de foam. Je potlood lijn komt wat dieper te liggen. Als je je foam daarna inrolt met een dun laagje Art Creation lino verf krijg je daar waar de potlood lijn stond een mooie witte lijn.

Pimp je afdruk met foam vormpjes die je eerst op een houtje plakt.

Inkt deze vormpjes in met een kleurtje inkt van stempel kussentjes. Inkt de vormpjes in door met het stempelkussentje tegen je stempelvorm aan te tikken. (Op deze manier kun je ook stempels ininkten die groter zijn dan de maat van je stempelkussentje)

Voor het inrollen van de foam stempel is het van belang dat je de Art Creation lino verf eerst met een rollertje uitrolt op een plastic plaatje. Zo krijg je een mooie dunne verfilm op je rollertje

 Zelf foam stempels maken

Manier 2

Knip een vorm uit je foam rubber (In mijn voorbeeld heb ik een kaal mensfiguur uitgeknipt) deze druk je een paar keer af met de lino verf. Ik heb hem eerst 4 x afgedrukt en op het laatst nog een keer.

Daarna kun je verschillende kapsels of hoofddeksels uitknippen en deze stempel je over het mensfiguur heen. Dit kun je knippen uit de restjes die je net hebt gebruikt. Daarna kun je de afdrukken verder bewerken door erbij te tekenen of er andere stempels bij te maken.
Wat denk je bijvoorbeeld van een poppetje met duikbril en snorkel?! Je tekent de duikbril en snorkel met een stift en je maakt de luchtbelverhalen met cirkels uit je foam. Plak de cirkels op een houtje en druk ze met zilver en paars of blauw rond je mensfiguur.

Of maak een badmuts uit een foam cirkel en een bikini van een driehoekje. Teken met potlood een paar visjes.

Maak zo lekker je eigen foam stempel verhalen!

 Stempels maken met EVA foam

Manier 3

Plak eerst een foam tafereeltje op een kartonnen plaatje. Knip hiervoor vormen uit je foam vel plak deze op een stukje karton. ( dit kan gewoon van een stuk karton van een stuk verpakkingsmateriaal. Of uit een kartonnen doosje)

In mijn voorbeeld heb ik een bootje op de golven gemaakt met een zonnetje en wolken. Jij kunt natuurlijk helemaal zelf weten wat voor een voorstelling jij maakt met het foam rubber.

Inkt het tafereel in met de Art Creation lino verf rol het goed uit zodat je een mooi dun laagje krijgt en maak een afdruk.

 Zelf foam stempels maken

Natuurlijk kun je nog veel meer stempels maken. Wat denk je bijvoorbeeld van een patroon. Plak een simpele vorm van foam op een houtje en druk deze naast elkaar af op papier.

Ben je enthousiast geworden en wil jij ook Zelf foam stempels maken? Bekijk dan ook de tutorial filmpjes die ik heb opgenomen.

 


De materialen die ik gebruik heb in de webshop:

EVA foam

Stempelkussentje

Inkt Rollertje

Art Creation lino verf

Angelart verzorgd ook creatieve kinder workshops. Bij Angelart zelf of op een lokatie van jouw keuze. Neem een kijkje naar de mogelijkheden

Over de schrijver
Na 17 jaar als docent werkzaam geweest te zijn in het voortgezet speciaal onderwijs, was het voor Angela tijd om haar droom te volgen en startte ze de Galerie winkel Angelart Kunst & Zo en Studio Angelart. Hier kan Angela haar liefde voor kunst en onderwijs prachtig met elkaar combineren. Zelfstandig kunstenaar was Angela toen al jaren, waarbij de focus ligt op de mens, de natuur en het ambacht. Angela is een maker: je kunt haar elke dag bezig zien met iets te maken, waarbij ze geniet van de kleine dingen in de natuur. Hierbij kijkt ze voorbij de oppervlakkige delen en zoomt ze in op de details. Als je Angela blij wilt maken, dan geef je haar de kans om zich te verbinden: te verbinden met de lichtjes in de ogen van de klanten, de bezoekers en de deelnemers. Vertel haar, maar beter nog, laat haar zien wat je daadwerkelijk drijft. Dat verbinden zie je ook terug in Angela haar thuissituatie: samen met haar twee kinderen, haar partner en de kinderen van haar partner vormt ze een prachtig mozaïek gezin.
Reactie plaatsen