Mixed media, waterverf voor beginners
21 februari 2021 
in Aquarel

Mixed media, waterverf voor beginners

Mixed media Dag 23 rechthoeken vullen met fineliners en markers

Ik ga beginnen met kleurvlakken, vergelijkbaar met de kleurvlakken in vorige lessen. Met mijn witte jelly roll-pen, zwarte fineliners en markers ga ik wat abstracte, geometrische ontwerpen en patronen over de kleurvlakken tekenen en zo een mixed media werk maken.

Dag 24 en 25 Lekker smeren met aquarelverf

Dag 24 en 25 Het gebruik aquarelverf verf is een geweldige manier om los te komen en je creativiteit te laten stromen. Vandaag gaan we experimenteren met de verschillende verftechnieken die we de afgelopen tijd hebben leren kennen.

We hebben bijvoorbeeld gewerkt met

⁃ Het druipen van de verf, dit door je papier te kantelen

⁃ Takjes of sateprikkers door de verf schrapen en slepen

⁃ Verf aanbrengen op gebieden die al nat zijn (nat-in-nat)

⁃ Verf spatters

Dag 24 is de perfecte gelegenheid om te spelen zonder na te denken waar het schilderij naartoe gaat. Blijf in het moment en geniet van de kadootjes van wat je tegenkomt en de schoonheid van het proces!

Dag 25 gaan we doorwerken op het mixed media werk van gisteren bekijk je werk goed, misschien zie je mooie stukjes die je lekker zo wilt laten, of misschien toe kunt passen in een volgend kunstwerk. Let op! Maak je zeker geen zorgen als er niks is wat jouw aandacht trekt. Je gaat het werk vandaag een stuk interessanter maken.

We gaan vandaag weer werken met mixed media-markeringen en we gaan werken met de pennen en stiften uit dag 23 en vullen dit aan met acrylstiften, pastelkrijt, potloden. Kortom gebruik van alles wat je voorhanden hebt. Probeer nieuwe combinaties, lekker iets nieuws leren


Mixed media aquarelverf en inkt. Dag 26

Vandaag werken we vooral met inkt. Inkt hebben we al vaker gebruikt maar de aquarelverf was altijd de hoofdzaak. Nu gaan we van inkt de hoofdzaak maken en gebruiken we een klein beetje aquarelverf. Inkt vloeit heel anders dan aquarelverf en zeker de moeite waard om te onderzoeken.

vogel illustratie mixed media

Mixed media aquarelverf, inkt en potlood

In mijn eigen aquarel werk gebruik ik ook graag mixed media technieken. Zoals bij dit lieve Winterkoninkje

 

wil je zelf ook graaf met aquarel technieken aan de slag? Download dan mijn 10 gratis aquarel technieken e-Book. 

 

Over de schrijver
Na 17 jaar als docent werkzaam geweest te zijn in het voortgezet speciaal onderwijs, was het voor Angela tijd om haar droom te volgen en startte ze de Galerie winkel Angelart Kunst & Zo en Studio Angelart. Hier kan Angela haar liefde voor kunst en onderwijs prachtig met elkaar combineren. Zelfstandig kunstenaar was Angela toen al jaren, waarbij de focus ligt op de mens, de natuur en het ambacht. Angela is een maker: je kunt haar elke dag bezig zien met iets te maken, waarbij ze geniet van de kleine dingen in de natuur. Hierbij kijkt ze voorbij de oppervlakkige delen en zoomt ze in op de details. Als je Angela blij wilt maken, dan geef je haar de kans om zich te verbinden: te verbinden met de lichtjes in de ogen van de klanten, de bezoekers en de deelnemers. Vertel haar, maar beter nog, laat haar zien wat je daadwerkelijk drijft. Dat verbinden zie je ook terug in Angela haar thuissituatie: samen met haar twee kinderen, haar partner en de kinderen van haar partner vormt ze een prachtig mozaïek gezin.
Reactie plaatsen