Stenen stapelen in aquarelverf, Dag 28 waterverf voor beginners
22 februari 2021 

Stenen stapelen in aquarelverf, Dag 28 waterverf voor beginners

Stenen stapelen in aquarelverf Waterverf voor beginners dag 28 van 30 dagelijkse uitdagingen in aquarelverf

Dag 28 stenen Stapelen in aquarelverf. Je kent ze vast, van die stapels uitgebalanceerde stenen. Ik kom ze tegen bij van die mooie kabbelende beekjes als ik op vakantie ben. Vandaag gaan we zo’n stapel schilderen. Ik teken de stenen niet van tevoren, maar als je wil kan je natuurlijk een lichte potloodschets maken. De meeste gladde stenen hebben een soort langwerpige vorm, Natuurlijk heb je ook stenen met een meer rondere vorm, of stenen met een hoekje er af. Kortom er is genoeg keuze in vorm.

Het opbouwen van de stenen stapel

Ik begin met de grootste steen onderop en maak de stenen daarna steeds een stukje kleiner. Wil jij het anders? je kan natuurlijk naar eigen inzicht variëren. Je kunt je vormen volledig laten drogen voordat je een nieuwe vorm er bovenop plaatst. Als je ze niet helemaal laat drogen, gebeurt er iets magisch, namelijk dat de verf in de steen eronder kan bloeden. We hebben dit ook gezien bij onze uitdaging in cirkels en stapels. Het zorgt voor hele mooie effecten. Ga lekker experimenteren met verschillende kleuren verf in je gestapelde stenen. Het is erg leuk om met kleur te spelen en ook om te zien hoe de kleur zich mengt als je de stenen stapelt.


Stenen stapelen in aquarelverf

Stenen stapelen in aquarelverf

We zitten in de eind fase van de 30 dagelijkse uitdaging. In 30 dagen leren we diverse aquarel technieken die opzichzelfstaand tot bijzondere werkstuk kunnen leiden maar die gecombineerd ook heel goed ingezet kunnen worden in wat ingewikkeldere werken. Je gaat leren door spelen, onderzoeken en door doen. Wees niet bang als iets niet helemaal naar je zin is. Werk verder of maak meer, bovenal geniet van het proces. Dus kies je favoriete papier, aquarellen en penselen, en ga aan de slagheb je zin in meer aquarelverf uitdagingen? Bekijk hier al mijn video’s

Over de schrijver
Na 17 jaar als docent werkzaam geweest te zijn in het voortgezet speciaal onderwijs, was het voor Angela tijd om haar droom te volgen en startte ze de Galerie winkel Angelart Kunst & Zo en Studio Angelart. Hier kan Angela haar liefde voor kunst en onderwijs prachtig met elkaar combineren. Zelfstandig kunstenaar was Angela toen al jaren, waarbij de focus ligt op de mens, de natuur en het ambacht. Angela is een maker: je kunt haar elke dag bezig zien met iets te maken, waarbij ze geniet van de kleine dingen in de natuur. Hierbij kijkt ze voorbij de oppervlakkige delen en zoomt ze in op de details. Als je Angela blij wilt maken, dan geef je haar de kans om zich te verbinden: te verbinden met de lichtjes in de ogen van de klanten, de bezoekers en de deelnemers. Vertel haar, maar beter nog, laat haar zien wat je daadwerkelijk drijft. Dat verbinden zie je ook terug in Angela haar thuissituatie: samen met haar twee kinderen, haar partner en de kinderen van haar partner vormt ze een prachtig mozaïek gezin.
Reactie plaatsen