Stenen stapelen in aquarelverf, Dag 28 waterverf voor beginners
22 februari 2021 
in Aquarel

Stenen stapelen in aquarelverf, Dag 28 waterverf voor beginners

Stenen stapelen in aquarelverf Waterverf voor beginners dag 28 van 30 dagelijkse uitdagingen in aquarelverf

Dag 28 stenen Stapelen in aquarelverf. Je kent ze vast, van die stapels uitgebalanceerde stenen. Ik kom ze tegen bij van die mooie kabbelende beekjes als ik op vakantie ben. Vandaag gaan we zo’n stapel schilderen. Ik teken de stenen niet van tevoren, maar als je wil kan je natuurlijk een lichte potloodschets maken. De meeste gladde stenen hebben een soort langwerpige vorm, Natuurlijk heb je ook stenen met een meer rondere vorm, of stenen met een hoekje er af. Kortom er is genoeg keuze in vorm.

Ik begin met de grootste steen onderop en maak de stenen daarna steeds een stukje kleiner. Wil jij het anders? je kan natuurlijk naar eigen inzicht variëren. Je kunt je vormen volledig laten drogen voordat je een nieuwe vorm er bovenop plaatst. Als je ze niet helemaal laat drogen, gebeurt er iets magisch, namelijk dat de verf in de steen eronder kan bloeden. We hebben dit ook gezien bij onze uitdaging in cirkels en stapels. Het zorgt voor hele mooie effecten. Ga lekker experimenteren met verschillende kleuren verf in je gestapelde stenen. Het is erg leuk om met kleur te spelen en ook om te zien hoe de kleur zich mengt als je de stenen stapelt.

Stenen stapelen in aquarelverf

Stenen stapelen in aquarelverf

We zitten in de eind fase van de 30 dagelijkse uitdaging. In 30 dagen leren we diverse aquarel technieken die opzichzelfstaand tot bijzondere werkstuk kunnen leiden maar die gecombineerd ook heel goed ingezet kunnen worden in wat ingewikkeldere werken. Je gaat leren door spelen, onderzoeken en door doen. Wees niet bang als iets niet helemaal naar je zin is. Werk verder of maak meer, bovenal geniet van het proces. Dus kies je favoriete papier, aquarellen en penselen, en ga aan de slag


heb je zin in meer aquarelverf uitdagingen? Bekijk hier al mijn video’s 

Over de schrijver
Reactie plaatsen